Táto stránka využíva cookies. Používaním tejto stránky súhlasíte s používaním cookies. ×

Žilinský Večerník

24. marec 2019 | Gabriel

Bezmäsité jedlá

Syrová roláda podľa Koki

400 g tvrdého syra, 300 g šunky, 200 g syrokrému, 150 g masla, 3 vajcia, 1 zaváranina kápie, mletá červená paprika, soľ, korenie, vegeta, petržlenová vňať

18.12.2017 | 14:34

Tvrdý syr zabalíme do igelitového vrecka a ponoríme do vriacej vody. Kým syr zmäkne dostatočne na to, aby sa dal vyvaľkať, pripravíme si plnku. V miske zmiešame syrokrém, maslo, 3 natvrdo uvarené a nadrobno pokrájané vajíčka. Primiešame do toho nakrájanú kápiu (stačí polovica z polovice malej, cca 2 dl zaváranej fľašky). Celú zmes vymiešame, pridáme nadrobno nakrájanú petržlenovú vňať. Dochutíme mletou červenou paprikou, soľou, korením a vegetou. Na dosku si rozprestrieme alobal. Naň vylejeme syr. Rozvaľkáme ho po celej ploche. Naň naukladáme plátky šunky. Na šunku následne dáme vymiešanú plnku. Nakoniec zatočíme všetko do rolády a zabalíme do alobalu. Vložíme do chladničky a necháme ju stuhnúť. Podávame so sendvičom a papáme, až sa nám robia hrče za ušami.
Dobrú chuť!

|
<
Marec 2019
>
PON UTO STR ŠTV PIA SOB NED
25 26 27 28 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Nedeľa    24. Marec 2019
7.3. 16:00 - 29.3.2019 15:00 | Myšlienky (len v pracovné dni)
21.3. 17:00 - 5.5.2019 17:00 | Pripomienky
6.3. 12:28 - 29.3.2019 19:00 | Ján Rau: Krajina a zvieratá v nej
Horúce kreslo
DNES ZAJTRA UTOROK
10 °C
7 °C
3 °C
zilinskyvecernik_monitor_prod