Táto stránka využíva cookies. Používaním tejto stránky súhlasíte s používaním cookies. ×

Žilinský Večerník

21. máj 2019 | Zina

Bezmäsité jedlá

Syrová roláda podľa Koki

400 g tvrdého syra, 300 g šunky, 200 g syrokrému, 150 g masla, 3 vajcia, 1 zaváranina kápie, mletá červená paprika, soľ, korenie, vegeta, petržlenová vňať

18.12.2017 | 14:34

Tvrdý syr zabalíme do igelitového vrecka a ponoríme do vriacej vody. Kým syr zmäkne dostatočne na to, aby sa dal vyvaľkať, pripravíme si plnku. V miske zmiešame syrokrém, maslo, 3 natvrdo uvarené a nadrobno pokrájané vajíčka. Primiešame do toho nakrájanú kápiu (stačí polovica z polovice malej, cca 2 dl zaváranej fľašky). Celú zmes vymiešame, pridáme nadrobno nakrájanú petržlenovú vňať. Dochutíme mletou červenou paprikou, soľou, korením a vegetou. Na dosku si rozprestrieme alobal. Naň vylejeme syr. Rozvaľkáme ho po celej ploche. Naň naukladáme plátky šunky. Na šunku následne dáme vymiešanú plnku. Nakoniec zatočíme všetko do rolády a zabalíme do alobalu. Vložíme do chladničky a necháme ju stuhnúť. Podávame so sendvičom a papáme, až sa nám robia hrče za ušami.
Dobrú chuť!

|
<
Máj 2019
>
PON UTO STR ŠTV PIA SOB NED
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Utorok    21. Máj 2019
7.5. 09:00 - 26.6.2019 17:00 | Zrod života a ohňa
7.5. - 31.5.2019 | Svet fantázie
Horúce kreslo
DNES ZAJTRA ŠTVRTOK
19 °C
13 °C
9 °C
zilinskyvecernik_monitor_prod