Žilinský Večerník

19. marec 2024 | Jozef
| 1°C

Bezmäsité jedlá

Syrová roláda podľa Koki

400 g tvrdého syra, 300 g šunky, 200 g syrokrému, 150 g masla, 3 vajcia, 1 zaváranina kápie, mletá červená paprika, soľ, korenie, vegeta, petržlenová vňať

18.12.2017 | 14:34

Tvrdý syr zabalíme do igelitového vrecka a ponoríme do vriacej vody. Kým syr zmäkne dostatočne na to, aby sa dal vyvaľkať, pripravíme si plnku. V miske zmiešame syrokrém, maslo, 3 natvrdo uvarené a nadrobno pokrájané vajíčka. Primiešame do toho nakrájanú kápiu (stačí polovica z polovice malej, cca 2 dl zaváranej fľašky). Celú zmes vymiešame, pridáme nadrobno nakrájanú petržlenovú vňať. Dochutíme mletou červenou paprikou, soľou, korením a vegetou. Na dosku si rozprestrieme alobal. Naň vylejeme syr. Rozvaľkáme ho po celej ploche. Naň naukladáme plátky šunky. Na šunku následne dáme vymiešanú plnku. Nakoniec zatočíme všetko do rolády a zabalíme do alobalu. Vložíme do chladničky a necháme ju stuhnúť. Podávame so sendvičom a papáme, až sa nám robia hrče za ušami.
Dobrú chuť!

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod