Žilinský Večerník

19. apríl 2024 | Jela
| 6°C

Bezmäsité jedlá

Syrové zákusky k vínu

33 dag hladkej múky, 15 dag masla, 1 vajce, 1 žĺtok, 15 dag tvrdého syra, 2 PL kyslej smotany, 1/4 ČL mletej papriky, 1 prášok do pečiva, soľ

13.03.2017 | 13:48

Do preosiatej múky a postrúhaného syra rozkrájame maslo, osolíme, pridáme vajce, žĺtok, smotanu, papriku a prášok do pečiva. Cesto spracujeme a na 1 hodinu dáme do chladničky. Potom cesto vyvaľkáme a vykrajujeme z neho rôzne tvary. Potrieme ich bielkom, osolíme, posypeme kmínom a upečieme.

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod