Žilinský Večerník

24. apríl 2024 | Juraj
| -0°C

Jedlá z mäsa

Tokáň so smotanou

400 g hovädzieho mäsa, 40 g masti, 100 g cibule, majorán, mleté čierne korenie, soľ, 1 dl vína, 40 g údenej slaniny, 1 strúčik cesnaku, 2,5 dl kyslej smotany, 30 g hladkej múky

14.10.2016 | 14:54

Mäso umyjeme a pokrájame na tenké rezance. Na masti speníme postrúhanú cibuľu, pridáme pokrájané mäso, okoreníme majoránom a mletým čiernym korením, osolíme, podlejeme vínom a dusíme. Keď je mäso polomäkké, pridáme slaninu – pokrájanú na rezance a opečenú, strúčik cesnaku a udusíme domäkka. Nakoniec zalejeme smotanou, v ktorej sme rozmiešali múku a chvíľu povaríme. Podávame s haluškami.

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod