Táto stránka využíva cookies. Používaním tejto stránky súhlasíte s používaním cookies. ×

Žilinský Večerník

24. marec 2019 | Gabriel

Polievky

Tradičná Evičkina hrachová polievka

1 šálku suchého žltého poleného hrachu, 10 - 12 ks sušených sliviek, maslo, hladká múka, 1 cibuľa, soľ, drvená rasca, čierne mleté korenie, majoránka

18.12.2017 | 14:29

Suchý žltý hrach namočíme do studenej vody, cca na 2 hodiny. Potom zlejeme vodu, v ktorej sa máčal a hrach dáme do studenej vody. Trošku ho osolíme, pridáme drvenú rascu, maximálne štvrť čajovej lyžičky a dáme variť. Keď je hrach skoro uvarený, pridáme do polievky sušené slivky, cca 10 – 12 ks, tak, aby sa ešte chvíľu varili. Zatiaľ si pripravíme zápražku. Maslo (maslom nešetriť) vymiešame spolu s nadrobno nakrájanou cibuľkou a hladkou múkou. Tú potom vlejeme do uvareného hrachu a prevaríme. Dochutíme soľou, čiernym mletým korením a majoránkou. Polievka má byť hustejšej konzistencie, hrach môže byť napoly rozvarený. Uvedené množstvo je asi na 3 litre polievky.

Najčítanejšie z rubriky

Ruský boršč

Polievky | 26.07.2017 14:02

Ruský boršč

Kapustnica s fazuľou a krúpami

Polievky | 13.03.2017 12:28

Kapustnica s fazuľou a krúpami

Polievka ragú

Polievky | 09.03.2017 11:19

Polievka ragú

|
<
Marec 2019
>
PON UTO STR ŠTV PIA SOB NED
25 26 27 28 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Nedeľa    24. Marec 2019
21.3. 17:00 - 5.5.2019 17:00 | Pripomienky
24.3.2019 19:00 | Whiskyho cestovateľské kino: Maroko
Horúce kreslo
DNES ZAJTRA UTOROK
10 °C
7 °C
3 °C
zilinskyvecernik_monitor_prod