Žilinský Večerník

20. apríl 2024 | Marcel
| 2°C

Dezerty a sladké jedlá

Tvarohová torta s jahodami

piškóty, rum, 400 g tvarohu, 200 g masla, 2 vajcia, práškový cukor, vanilkový cukor, želatína, jahody

29.09.2017 | 12:55

2 PL želatíny zalejeme 2 dl vlažnej vody a necháme 1 hodinu postáť. Na želatínu nalejeme 2 dl vriaceho mlieka. Medzitým si vyložíme tortovú formu piškótami, ktoré sme trošku pokropili rumom. Do mixéra dáme 400 g tvarohu, 200 g masla, 2 celé vajcia, 1,5 horčicového pohára práškového cukru, vanilkový cukor a teplú želatínu. Všetko v mixéri vyšľaháme, časť nalejeme na poukladané piškóty, pridáme osladené jahody, preložíme piškótami a opakujeme. Vrch ozdobíme jahodami.

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod