Žilinský Večerník

26. apríl 2024 | Jaroslava
| 7°C

Dezerty a sladké jedlá

Tvarohová torta s kivi

Cesto: 5 vajec, 5 PL cukru, 4 PL hladkej múky, 2 PL kakaa, 2 PL oleja, trochu prášku do pečiva Plnka: kivi podľa potreby, 1 kocka tvarohu (250 g), 6 PL práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 100 g masla, 2 žĺtky, 2 PL rumu, 20 g želatíny, 4 dl horúceho mlieka, trochu pomarančovej kôry, šťava z 1 pomaranča

04.11.2016 | 15:45

Bielky s cukrom vyšľaháme na sneh, zašľaháme žĺtky, pridáme striedavo múku s práškom do pečiva, kakao a olej. Upečieme v tortovej forme, ktorú dobre vymastíme a vysypeme múkou. Želatínu dáme napučať do 1 dl mlieka, asi po polhodine zalejeme ostatným horúcim mliekom. Zmixujeme maslo, žĺtky, cukor, rum, tvaroh, pomarančovú kôru a teplú želatínu. Tortový korpus pokropíme pomarančovou šťavou, rumom a polejeme časťou zmesi. Poukladáme kivi a zalejeme druhou polovicou tvarohovej zmesi. Necháme v chlade aspoň hodinu tuhnúť. Nakoniec ozdobíme kúskami kivi.

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod