Táto stránka využíva cookies. Používaním tejto stránky súhlasíte s používaním cookies. ×

Žilinský Večerník

18. september 2018 | Eugénia

Dezerty a sladké jedlá

Tvarohovo-zemiakový zákusok

Cesto 1: 35 dag hladkej múky, 1 rastlinný tuk, štipka soli, 6 PL smotany alebo kyslého mlieka alebo vína, či jogurtu. Všetko vymiesime a dáme do chladničky. V chladničke ho máme dovtedy, kým neurobíme ďalšie cestá. Cesto 2: 1/2 kg tvarohu pomelieme so 40 dag varených zemiakov, k tomu primiešame vyšľahané 3 žĺtky s 20 dag cukru. Cesto 3: 3 bielka vyšľaháme s 3 PL kryštálového cukru na tuhý sneh a potom pridáme postupne 4 PL hrubej alebo polohrubej múky.

01.02.2017 | 15:45

Prvé cesto z chladničky rozdelíme na dva diely a rozgúľame. Jeden diel dáme na plech, naň rozotrieme druhé cesto. Na druhé cesto dáme tretie a úplne nakoniec druhú polovicu prvého cesta. Dáme piecť.

Horúce kreslo
DNES ZAJTRA ŠTVRTOK
26 °C
23 °C
23 °C
zilinskyvecernik_monitor_prod