Táto stránka využíva cookies. Používaním tejto stránky súhlasíte s používaním cookies. ×

Žilinský Večerník

23. september 2018 | Zdenka

Dezerty a sladké jedlá

Vianočné medovníčky

500 g hladkej múky, 180 g práškového cukru, 125 g masla, 125 g medu, 3 vajcia, 1 balík perníkového korenia, 1/2 vanilkového cukru, 1 ČL sódy bikarbóny, citrónová a pomarančová kôra. Poleva: 1 bielok, 120 g preosiateho práškového cukru, trošku citrónovej šťavy

16.12.2016 | 11:52

Suroviny spracujeme, necháme v chlade odpočinúť aspoň 2 hodiny. Vyvaľkáme, formičkou vykrajujeme a upečieme na vymastenom plechu. Po upečení zdobíme snehovou polevou. Poleva: 1 bielok dobre vymiešame s cukrom a citrónovou šťavou. (Ak je poleva redšia, pridáme práškový cukor. Môžeme pridať aj ČL škrobovej múčky.)

 

Horúce kreslo
DNES ZAJTRA UTOROK
14 °C
7 °C
6 °C
zilinskyvecernik_monitor_prod