Táto stránka využíva cookies. Používaním tejto stránky súhlasíte s používaním cookies. ×

Žilinský Večerník

21. apríl 2019 | Ervín

Dezerty a sladké jedlá

Višňovo-makový kysnutý závin

25 dag polohrubej múky, 25 dag hladkej múky špeciál, 1 balík kvasníc, postrúhaná citrónová kôra, 1 vanilkový cukor, 12 dag masla, 3 žĺtky, troška soli, 12 dag cukru, 1 biely jogurt a mlieko podľa potreby

31.07.2017 | 13:54

Pripravíme si kvások z 1 PL cukru, trošky vlažného mlieka a droždia. Maslo so zvyškom cukru a 3 žĺtkami vyšľaháme do penista, pridáme múku, soľ, jogurt, citrónovú kôru, vanilkový cukor a vlažné mlieko podľa potreby. Vypracujeme polotuhé cesto, ktoré necháme vykysnúť. Rozdelíme na dva bochníky, vyvaľkáme a plníme plnkou, ktorú sme si pripravili: 40 dag pomletého maku, 1 fľaša zaváraných višní (odkvapkaných a posekaných), 1 vanilkový cukor, trocha masla na pokvapkanie maku a 25 dag práškového cukru. Cesto s plnkou zavinieme, dáme na vymastený plech a závin necháme ešte kysnúť. Potrieme rozšľahaným vajcom a pečieme dočervena.

|
<
Apríl 2019
>
PON UTO STR ŠTV PIA SOB NED
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
Nedeľa    21. Apríl 2019
21.4. 09:10 - 14:00 | Veľkonočný výstup na Goldstein - Višňovská dolina
21.3. 17:00 - 5.5.2019 17:00 | Pripomienky
Horúce kreslo
DNES ZAJTRA UTOROK
6 °C
12 °C
11 °C
zilinskyvecernik_monitor_prod