Žilinský Večerník

26. apríl 2024 | Jaroslava
| -4°C

Jedlá z mäsa

Zabíjačková kapusta pre labužníkov

800 g bravčového mäsa (pliecko, krkovička), 1 kg kyslej kapusty, 200 g cibule, 1 stredne veľký paradajkový pretlak, soľ, čierne mleté korenie, mletá paprika, masť, mäsový vývar

23.11.2016 | 15:20

Cibuľu nakrájame a rozdelíme na dve polovice. Mäso nakrájame na malé kocky a dáme do väčšieho hrnca, v ktorom sme opražili polovičku cibule. Mäso osolíme, okoreníme a pridáme mletú papriku. Zalejeme vývarom a dusíme domäkka. V druhom hrnci opražíme zvyšnú cibuľu, pridáme kyslú kapustu, paradajkový pretlak, podľa potreby dolejeme vývar a dusíme. Keď je mäso mäkké, pridáme k nemu udusenú kapustu a ešte krátko povaríme. Podávame s chlebom.

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod