Žilinský Večerník

8. máj 2024 | Ingrida
| 9°C

Jedlá z mäsa

Záhorácke kurča

6 kuracích stehien, 200 g oravskej slaniny, 6 domácich klobás, soľ, 2 veľké cibule, mleté korenie, olej, 2 zelené papriky, 2 paradajky, 100 g tvrdého syra

05.12.2017 | 13:02

Stehná vykostíme, stiahneme z nich kožu a trošku naklepeme. Osolíme, okoreníme a opečieme na oleji po oboch stranách. Zvlášť na pekáči opečieme plátky slaniny a rozkrojenú klobásu. Vyberieme na tanier. Na výpeku speníme 1 pokrájanú cibuľu, na to dáme opečené mäso, slaninu, na ktorú položíme opečenú klobásu a rozložíme na kolieska pokrájanú druhú cibuľu. Na ňu dáme zelenú papriku a paradajky. Máličko posolíme a posypeme vegetou. Podlejeme 1 dl vody a dusíme. Ako posledný dáme postrúhaný syr a dodusíme. Podávame bohato ozdobené rôznym šalátom.

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod