Žilinský Večerník

27. júl 2024 | Božena
| 12°C

Raňajky a rýchle jedlá

Zapekaný sendvič so zeleninou

2 červené alebo biele cibule, 1 stredne veľká paprika, 10 dag tvrdého syra, 25 dag šalátovej uhorky, 4 PL octu, soľ, korenie, cukor, 2 PL kvalitného oleja lisovaného za studena, 4 plátky sendviča alebo bageta, 2 PL rastlinného masla, 1 ČL majoránu, 4 listy šalátu

04.01.2017 | 13:23

Cibuľu nakrájame na tenké kolieska, papriku a syr na malé kocky, uhorku na malé tyčinky. Ocot ochutíme soľou, korením, cukrom a postupne zašľaháme olej. Do tejto marinády vmiešame nakrájané suroviny. Plátky sendviča alebo bagety potrieme maslom, posypeme majoránom a dáme zapiecť do predhriatej rúry dozlatista. Na taniere rozložíme šalátové listy, na ne poukladáme sendviče a obložíme syrovým šalátom.

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod