Žilinský Večerník

20. apríl 2024 | Marcel
| 4°C

Bezmäsité jedlá

Zemiaky v syrovej omáčke

1 kg zemiakov, 3 vajcia, 40 g masla, 30 g hladkej múky, ½ l mlieka, 100 g syra, soľ, čierne korenie, petržlenová vňať

24.10.2016 | 13:09

Z masla a múky pripravíme svetlú záprašku, zriedime ju mliekom, osolíme, okoreníme a dobre rozmiešame. Uvarené zemiaky očistíme, nakrájame na plátky a premiešame s uvarenými vajcami pokrájanými na kocky. Dáme na misu, polejeme omáčkou, do ktorej sme zamiešali strúhaný syr. Ozdobíme petržlenovou vňaťou. Podľa chuti môžeme zemiaky aj zapiecť. Podávame so šalátmi, zakysankou alebo cmarom.

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod