Táto stránka využíva cookies. Používaním tejto stránky súhlasíte s používaním cookies. ×

Žilinský Večerník

15. november 2018 | Leopold

Bezmäsité jedlá

Zemiaky v syrovej omáčke

1 kg zemiakov, 3 vajcia, 40 g masla, 30 g hladkej múky, ½ l mlieka, 100 g syra, soľ, čierne korenie, petržlenová vňať

24.10.2016 | 13:09

Z masla a múky pripravíme svetlú záprašku, zriedime ju mliekom, osolíme, okoreníme a dobre rozmiešame. Uvarené zemiaky očistíme, nakrájame na plátky a premiešame s uvarenými vajcami pokrájanými na kocky. Dáme na misu, polejeme omáčkou, do ktorej sme zamiešali strúhaný syr. Ozdobíme petržlenovou vňaťou. Podľa chuti môžeme zemiaky aj zapiecť. Podávame so šalátmi, zakysankou alebo cmarom.

Horúce kreslo
DNES ZAJTRA SOBOTA
12 °C
3 °C
-2 °C
zilinskyvecernik_monitor_prod