Táto stránka využíva cookies. Používaním tejto stránky súhlasíte s používaním cookies. ×

Žilinský Večerník

21. september 2019 | Matúš
| 5°C

Dezerty a sladké jedlá

Žĺtkové rezy s malinami

300 ml mlieka, 1 vanilkový cukor, 5 žĺtkov, 120 g cukru, 300 g masla, piškóty, rum, maliny

09.02.2017 | 15:40

300 ml mlieka a 1 vanilkový cukor prevaríme. 5 žĺtkov a 120 g cukru vymiešame do peny a po častiach zašľaháme horúce mlieko. Potom mlieko so žĺtkami zahrievame nad parou do zhustnutia. 300 g masla speníme a po lyžiciach zašľahávame žĺtkový krém. Na dno chlebíčkovej formy dáme vrstvu maslového krému, na ňu položíme piškóty zvlhčené mliekom a rumom, pokryjeme vrstvou krému a vrstvou čerstvých malín. Maliny potrieme krémom a potrieme vrstvou piškót. Necháme dobre vychladnúť, vyklopíme, ozdobíme zvyšným krémom a malinami.

Najnovšie vydanie
Predplatné
|
<
September 2019
>
PON UTO STR ŠTV PIA SOB NED
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Sobota    21. September 2019
21.9.2019 10:00 | 11.stretnutie priaznivcov KST (KST Turie)
11.6. 16:00 - 20.10.2019 16:00 | Ľudia a poklady lužickej kultúry
9.9. 18:00 - 5.10.2019 18:00 | Kelly - Amerika na vlastnej koži
zilinskyvecernik_monitor_prod