Táto stránka využíva cookies. Používaním tejto stránky súhlasíte s používaním cookies. ×

Žilinský Večerník

25. september 2018 | Vladislav

Dezerty a sladké jedlá

Žĺtkové rezy s malinami

300 ml mlieka, 1 vanilkový cukor, 5 žĺtkov, 120 g cukru, 300 g masla, piškóty, rum, maliny

09.02.2017 | 15:40

300 ml mlieka a 1 vanilkový cukor prevaríme. 5 žĺtkov a 120 g cukru vymiešame do peny a po častiach zašľaháme horúce mlieko. Potom mlieko so žĺtkami zahrievame nad parou do zhustnutia. 300 g masla speníme a po lyžiciach zašľahávame žĺtkový krém. Na dno chlebíčkovej formy dáme vrstvu maslového krému, na ňu položíme piškóty zvlhčené mliekom a rumom, pokryjeme vrstvou krému a vrstvou čerstvých malín. Maliny potrieme krémom a potrieme vrstvou piškót. Necháme dobre vychladnúť, vyklopíme, ozdobíme zvyšným krémom a malinami.

|
<
September 2018
>
PON UTO STR ŠTV PIA SOB NED
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
1 2 3 4 5 6 7
Utorok    25. September 2018
25.9.2018 16:00 | Biblosko - čitateľský klub pre deti 8+
25.9.2018 09:00 | Živá knižnica s Iuventou - o inklúzii
Horúce kreslo
DNES ZAJTRA ŠTVRTOK
8 °C
6 °C
9 °C
zilinskyvecernik_monitor_prod