Táto stránka využíva cookies. Používaním tejto stránky súhlasíte s používaním cookies. ×

Žilinský Večerník

17. november 2018 | Klaudia

Dezerty a sladké jedlá

Žĺtkové rezy s malinami

300 ml mlieka, 1 vanilkový cukor, 5 žĺtkov, 120 g cukru, 300 g masla, piškóty, rum, maliny

09.02.2017 | 15:40

300 ml mlieka a 1 vanilkový cukor prevaríme. 5 žĺtkov a 120 g cukru vymiešame do peny a po častiach zašľaháme horúce mlieko. Potom mlieko so žĺtkami zahrievame nad parou do zhustnutia. 300 g masla speníme a po lyžiciach zašľahávame žĺtkový krém. Na dno chlebíčkovej formy dáme vrstvu maslového krému, na ňu položíme piškóty zvlhčené mliekom a rumom, pokryjeme vrstvou krému a vrstvou čerstvých malín. Maliny potrieme krémom a potrieme vrstvou piškót. Necháme dobre vychladnúť, vyklopíme, ozdobíme zvyšným krémom a malinami.

Horúce kreslo
DNES ZAJTRA PONDELOK
3 °C
-1 °C
-3 °C
zilinskyvecernik_monitor_prod