Žilinský Večerník

27. apríl 2024 | Jaroslav
| 12°C

Futbal

Belá odohrala historický zápas s krutým výsledkom

V Belej, ktorá hrá vo futbale V. ligu, v kútiku duše verili, že by mohli v pohárovom zápase 3. kola Slovnaft Cup-u fortunaligovú Sereď, ktorej to v najvyššej súťaži veľmi nejde, potrápiť. Nakoniec z toho bolo pre chlapcov, ktorí sú vo väčšine prípadov odchovancami klubu, kruté vytriezvenie a desaťgólový debakel.

12.09.2019 | 18:17

Na útulný štadión pod končiarmi Malej Fatry si našlo v krásnom slnečnom počasí cestu okolo poltisíca priaznivcov. Možno trochu málo na to, že tunajší futbalisti hostili vo svojej klubovej histórii doteraz najsilnejšieho súpera. Na zápas sa prišiel pozrieť aj prezident Slovenského futbalového zväzu Ján Kováčik, šéf Únie ligových klubov Ivan Kozák, bývalý asistent reprezentačného trénera Jána Kozáka Štefan Tarkovič, šéf ObFZ Žilina Igor Krško a v druhom polčase duel sledoval spoza jednej z brán aj strelec víťazného gólu z pondelňajšieho budapeštianskeho zápasu medzi Maďarskom a Slovenskom a rodák z neďalekej Terchovej, útočník Róbert Boženík.

 

Rozhodnuté už do prestávky

Po slávnostnom výkope, ktorý mal na starosti prezident SFZ, sa postupne začal odvíjať zápas, na ktorý boli domáci od úvodu zle koncentrovaní. Kým si našli svoje miesta na ihrisku, dvakrát ich musel od gólu zachraňovať brankár Adrián Tichák. Rešpekt hráčov Belej zo súpera postupne opadal, ale do konca zápasu sa ho úplne nezbavili. Do 42. minúty bolo pre domácich ešte prijateľných 0:2, lenže dva góly do šatne a ďalšie tri po prestávke v rozpätí deviatich minút, ich definitívne dostali do kolien.

 

Verili si na viac ako na debakel

Aspoň čestný úspech mohol za domácich dosiahnuť kapitán Marek Ševčík, ktorého v 70. minúte fauloval hosťujúci Rapanelli. Sám faulovaný si loptu postavil na biely bod, no trafil iba pravú žrď Penksovej brány. „Chceli sme si zápas užiť, ale bolo vidieť, že my toľko netrénujeme, ako Sereďčania. Nečakali sme, že hostia podajú až taký dobrý výkon a my za nimi budeme toľko zaostávať. Určite sme si verili na viac. Ku koncu zápasu už sme proti profesionálom nevládali. Škoda, že som nedal gól aspoň z penalty. Čakal som na pohyb brankára do poslednej sekundy, ale ostal stáť, tak som loptu poslal k tyči. Žiaľ, trafil som do nej, chýbali mi ku gólu centimetre,“ zhodnotil útočník, ktorý kvôli tomuto duelu pricestoval až z Prahy, kde žije a podniká v zmrzlinárskom biznise.

„Po „desiatke“ by som si radšej dal pivo, ako zmrzlinu, ale musím ísť späť do Prahy, tak ostanem asi pri zmrzline,“ povzdychol si 27-ročný útočník, ktorý podľa vlastných slov obľubuje príchuť slaný karamel.

 

Krutý výsledok pre Belú

Sklamaný bol aj tréner domácich Ján Holúbek. „V pre nás historickom zápase sa ukázal veľký rozdiel medzi prvou a piatou ligou. Sereď pristúpila k zápasu veľmi zodpovedne, rozdiel bol tým pádom ešte výraznejší. V druhom polčase súper dominoval vo všetkom, my sme už nestíhali. Výsledok je krutý, chceli sme určite dôstojnejšie reprezentovať náš klub. Snáď si z toho chlapci vezmú do piatej ligy ponaučenie. Upozorňoval som ich na viacero vecí, ale spravili množstvo systémových i individuálnych chýb. Musíme sa teraz sústrediť na zápasy v našej súťaži, v ktorej nestojíme dobre,“ prezradil pre Žilinský večerník Holúbek, ktorého zverenci prešli v predchádzajúcich kolách pohára cez štvrtoligistov z Dolného Kubína i Závažnej Poruby.

Foto: autor

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod