Žilinský Večerník

26. apríl 2024 | Jaroslava
| 7°C

Nezaradené

Peter Durmis neskrýval sklamanie: V celej sérii sa cítime dosť poškodení

Viac než o výsledkoch sa bude ešte dlho hovoriť o spornom momente z konca tretieho zápasu série. Stav zápasu bol 3:3 a dve minúty pred koncom dosiahol martinský útočník Babka evidentne gól úmyselným kopnutím. Na prekvapenie všetkých Žilinčanov videorozhodca Erik Neuzer posúdil situáciu po svojom, avšak búrka nevole sa strhla až niekoľko hodín po stretnutí. Kamerové záznamy jasne ukázali, že gól nemal platiť. Pohľad na daný verdikt nám ponúkol predseda predstavenstva MsHK Žilina Peter Durmis.

10.03.2020 | 13:00

Ako vnímate moment zo záveru zápasu, ktorý rozhodol o výhre Martina?

Je na zamyslenie, aby zápas v riadnom hracom čase trval tri a pol hodiny. Stále chodili za rozhodcom hráči a skoro každý verdikt sa riešil. Mňa trápi, že na akom podklade či skôr výklade pravidiel videorozhodca gól uznal. Toto je niečo nepredstaviteľné, úmyselné kopnutie puku do brány a je z toho gól?

Boli ste priamo po zápase aj v kabíne, celý tím mohlo od zlosti aj roztrhať?

Najmä oni to vnímali dosť zle. Pracujeme s mladými chlapcami, u ktorých vidíme progres od zápasu k zápasu. Nastúpime do play – off série s favorizovaným Martinom a v každom zápase to bolo veľmi tesné. Je smutné, že sa nerozhoduje na ľade, ale rozhodnú chybné rozhodnutia mimo ľadu a ovplyvnia celú sériu. Čo máme potom tým mladým chlapcom povedať? V celej sérii sa cítime dosť poškodení.

Zrejme nemyslíte iba na verdikt z tretieho zápasu, je toho viac?

V prvom zápase sme hrali presilovku o jedného hráča tri minúty pred koncom a zákrok na nášho obrancu vyhodnotili rozhodcovia ako pád pod nohy. Došlo k zraneniu nášho hráča, ktorý bude musieť ísť pravdepodobne na operáciu, no k vylúčeniu Martina nedošlo. Mohli sme hrať presilovku 5 na 3, čo sme nehrali. Chcem byť fér a dobre viem, že sú to okamžité rozhodnutia rozhodcu na ľade, teda vieme to ako tak pochopiť. Iba v inom kontexte mal videorozhodca veľa času a kamerový záznam vyhodnotil po svojom.

Videorozhodcom stretnutia bol Erik Neuzer, stihli ste s ním prehodiť po zápase pár slov?

Odišiel zo štadióna veľmi rýchlo, nevedeli sme s ním hovoriť. Kamerový systém je povinnosťou a klub stál 60 – tisíc eur, avšak aj tak nám bol v tomto prípade absolútne na nič. Rád by som sa ho spýtal či ho vôbec v Žiline potrebujeme, ale výsledok už nezmeníme.

Odhliadnuc od toho, že ste v súčasnosti predseda predstavenstva, pamätáte si niečo podobné počas vašej práci pri žilinskom hokeji?

Pri hokeji som celý život a tak jednoznačnú situáciu posúdenú týmto spôsobom som ešte nezažil. Dúfam, že už nikdy ani nezažijem.

Ste spokojný s hrou mužstva v play – off?

Za výkony chceme chlapcom poďakovať. Proti veľkému favoritovi a ašpirantovi na postup do extraligy odohrali kvalitné zápasy, v ktorých rozhodli maličkosti.

 

Autor: - r -

Foto: archív

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod