Žilinský Večerník

24. apríl 2024 | Juraj
| 2°C

Šport

Stanislav Škorvánek hodnotí sezónu Vlkov: Máme veľa hráčov, s ktorými sa oplatí robiť

Žilinskí hokejisti stihli ukončiť kompletnú sezónu v hodine dvanástej. Po prehre 4:0 na zápasy po štvrťfinále proti Martinu nebolo pochopiteľne nikomu príliš do reči, avšak s časovým odstupom sa našli na hru mužstva počas celej sezóny viaceré pozitíva. Na stole sú aj viaceré otázky o budúcnosti žilinské hokeja, ktoré načrtol v našom rozhovore tréner MsHK Žilina Stanislav Škorvánek.

17.03.2020 | 14:57

Ako hodnotíte štvrťfinálovú sériu proti Martinu?

S výsledkom nemôžeme byť spokojní, no tri zápasy boli maximálne vyrovnané a možno nám chýbalo viac šťastia. Záver tretieho zápasu poznačil ten štvrtý, avšak s nasadením, prístupom a všetkým vecami, ktoré zdobia hráča v play – off som za žilinskú kabínu spokojný.

Máte pocit, že tento ročník mal po dlhých rokoch hokej v Žiline zmysel?

Tri dni pred sezónou sme nevedeli či budeme hrať hokej, nakoniec sme to zvládlo. Optikou dnešných udalostí je úplne jedno či sme skončili na 7.mieste, i keď tá prvá šestka bola blízko. Sezóna bola dobrá, splnila naše očakávania.

Čo bude ďalej, máte už nejaké informácie?

Pred sezónou sme išli s víziou, že celé mužstvo má podpísané zmluvy na tri roky. Potom zásahom mesta sa toto muselo zmeniť na ročné zmluvy a neviem či dokážeme hráčov budúcu sezónu udržať. Nie možno my, alebo nový subjekt. Osobne neviem odhadnúť zámery možných kupcov či aj mesta, no podľa mňa máme dosť perspektívnych hráčov, s ktorými sa v Žiline oplatí robiť. Ešte viac ma mrzí, že po týchto chalanov skočí polovica prvej ligy či niekto z extraligy, tak sa nemôžeme čudovať. Zmluvy mali byť minimálne na dva roky, ale to už tiež nezmeníme.

A vy osobne, budete pokračovať v pozícii hlavného trénera i tímového manažéra?

Podpísal som zmluvu s víziou dlhodobej práce, takže čakám na novinky v žilinskom hokeji. Tiež by som potreboval niečo vedieť viac, aby som sa vedel i ja sám zariadiť. Zmluvu mám podpísanú, no nový majiteľ môže mať iné predstavy o zložení kádra či realizačného tímu, teda prakticky čakám na spomínané novinky.

Váš pohľad na predčasné ukončenie všetkých hokejových líg na Slovensku?

Nemalo zmysel čakať, za dva týždne by sa nič nevyriešilo. Tiež som za to, že hrať bez divákov je zbytočné, keďže príjmy zo vstupného postihnú kluby v extralige, ale aj v prvej lige. Doplatia na to hráči, lebo všetky zmluvy budú ukončené a to nie je dobré. Toto už nevieme zmeniť.


 

Žilina prakticky stihla odohrať kompletnú sezónu, i keď v hodine dvanástej. Budú mať vaši zverenci všetky peniaze vyplatené či aj ich postihnú nejaké zrážky?

Ubezpečoval hráčov aj predseda predstavenstva Peter Durmis, že kontrakty hráčov do konca marca budú vyplatené.

Čím vás najviac obohatila táto sezóna?

Niekedy som musel premýšľať ako trestať či odmeňovať hráčov pre dosiahnutie našich cieľov, lebo dávať pokuty pri týchto platoch hráčom by bol nezmysel. Musel som psychologicky pracovať s hráčmi, čo bola pre mňa ďalšia veľká škola hokejového života.

S aktívnou kariérou sa rozlúčil kapitán Peter Húževka, ako ste vnímali prínos tejto osobnosti počas sezóny?

Jednoznačne tento chalan omladol, čo bolo vidieť na každom tréningu. Viedol celý tím, mladí chalani mali z neho rešpekt a pre žilinskú kabínu urobil maximum nielen v tejto sezóne. Ak by sa tu hrala budúci rok prvá liga, tak ja by som ho ešte prehováral na jednu sezónu. Uvidíme.

Nám prezradil, že na 99 percent končí.

Tiež si myslím, že končí. Ale ja ho prehovárať budem!

Autor: - r -

Foto: Daniel Stehlík - cvak.sk

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod