Žilinský Večerník

24. apríl 2024 | Juraj
| 4°C

Šport

V Turecku zatiaľ s dvomi tesnými prehrami

Herné sústredenie v Turecku si tím okolo Štefana Tarkoviča spestril konfrontáciou proti ukrajinskému Lucku a srbskému tímu Vojvodina Novi Sad. Oba zápasy sa skončili tesnými prehrami MŠK. V stredu ich čaká posledný duel proti poľskému Bialystoku.

11.02.2013 | 14:25

MŠK ŽILINA – Voliň Luck 1:2(1:1). Gól MŠK: 26. Nunes (11m).
Zostava: Dúbravka – Mabouka, Piaček, Leitner, Ondráš (75 A. Ceesay), Angelovič, Pich (60. Mihálik), Barčík, Káčer (66. Ľupčo), Nunes, Guba.  
Počasie futbalu neprialo, za stáleho vetra Žilinčania hrali aktívny futbal, okrem gólu Nunesa sa nepodarilo presadiť Gubovi, keď hlavičkoval len do ukrajinského brankára. Neujali sa ani strely Barčíka či Nunesa, trest prišiel na začiatku druhého polčasu, keď hostia skórovali po rohovom kope a efektnom zakončení.
Štefan Tarkovič, tréner: „Bol to dobrý zápas, aj keď sa hral na ťažkom, mokrom teréne za stáleho vetra. V prvom polčase sme boli lepším tímom, lepšie sme sa pohybovali aj kombinovali a mali sme 5, možno 6 dobrých príležitostí na skórovanie. V druhom polčase sme inkasovali rýchly gól, bola to naša nedôslednosť po rohovom kope súpera. Ten hral v druhom polčase s druhou jedenástkou, ktorá bola zrejme tá lepšia, akou Luck disponuje. Hra sa vyrovnala, ale aj napriek tomu sme mali gólové príležitosti. Treba však povedať, že mal ich aj súper. Všetci hráči, ktorí dnes nastúpili sú v poriadku, nikto sa nezranil."
MŠK ŽILINA – Vojvodina Novi Sad 1:2 (1:1). Gól MŠK: 21. Guba.
Zostava: Dúbravka - Angelovič (65. Mabouka), Piaček, Ondráš, Nunes - Pečovský, Barčík, Škvarka (75. Káčer), Paur (65. Škriniar), Pich (80. Mihálik)- Guba.
V úvode duelu hýril aktivitou Barčík, gólovo sa presadil až Guba, keď  zakončil biliardovú akciu Picha a Škvarku. Srbi rýchlo kontrovali, ale  gólove šance šošonov pribúdali. Štvrtý tím srbskej ligy úradoval v druhom polčase, keď v 67. minúte skóroval a víťazstvo si do konca stretnutia ustrážil.
Štefan Tarkovič, tréner: „Prvý polčas sme hrali veľmi dobre, vyšiel nám naozaj vstup do stretnutia, vytvorili sme si šance a dali sme gól. V týchto fázach sme hrali naozaj dobre, kolmo, aktívne. Súper vyrovnal z jednej z mála šancí v závere polčasu. V druhom sme začali naopak zle, nechali sme priestor súperovi, ktorý si vytvoril viacero štandardných situácií a z toho aj tlak. Výsledkom bol gól, ktorý sme dostali, a aj keď sme si potom dokázali vypracovať šance, vyrovnať sa nám už nepodarilo. Na stretnutie som nemohol počítať s Mravcom, Leitnerom a Bellom, ale všetci traja by už mali byť k dispozícii na posledný zápas tu v Turecku proti Bialystoku. Hovoril som aj s Akakpom, ktorý odohral ťažké zápasy na APN, takže k tímu sa pripojí až v Žiline, keď sa vrátime z Turecka. Navyše mal drobné problémy aj so zranením, ktoré utrpel v poslednom zápase proti Burkine Faso, takže využije čas, kým sa pripojí k tímu na doliečenie, oddych a regeneráciu.“

 

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod