Žilinský Večerník

25. apríl 2024 | Marek
| 5°C

Spravodajstvo

Vo Varíne bude stáť Tesco

Tesco bude mať koncom septembra opäť o jednu predajňu viac, ako tomu bolo doteraz. Obchodná sieť otvorí svoje brány aj vo Varíne.

01.07.2013 | 14:10

VARÍN. Poslanci obecného zasstupiteľstva vo Varíne schválili predaj nevyužitých pozemkov na účely výstavby obchodného zariadenia Tesco. Stalo sa tak na treťom zasadnutí obecného zastupiteľstva 11. marca. Predaju pozemkov predchádzala verejná súťaž, ktorej sa zúčastnil iba jeden záujemca. Zámer je v súlade s územným plánom. Obecné zastupiteľstvo vychádzalo aj z požiadaviek občanov v lokalite Záhumnie. Tam nie je vybudovaná žiadna obchodná jednotka.

 

Výstavba sa začala v júni a skončiť by sa mala predbežne v septembri tohto roku. Podľa vyjadrení starostu Miroslava Willigera sa obec bude snažiť zahrnúť do projektu aj občanov Varína. Svoje stanovisko zaujali aj niektorí predajcovia. „Myslím si, že nám to odoženie nejakých zákazníkov, ale ľudia z opačného konca dediny, najmä starší, dajú prednosť nám, keďže Tesco bude pre nich dosť od ruky,“ vyjadrila sa vedúca miestnej predajne.

 


Lokalita výstavby je pri vstupe do obce od Žiliny, na úrovni bytoviek a Šošinského potoka. Rozloha objektu je 2534 m2. Jeho súčasťou bude aj 41 parkovacích miest. Predajná cena pozemku bola 23 187,60 eur. Predajňa bude ponúkať potraviny a vybratý nepotravinársky tovar ako drogéria, čistiace prostriedky a potreby pre domácnosť. K situácii sa vyjadrila obyvateľka Varína, pani Anastázia: „Ak sa tu postaví Tesco, súkromníci budú mať veľké problémy udržať sa. To podľa mňa nie je dobré.“ Iný názor má pán Pavol: „Bývam na Záhumní. Tu dlho nijaký obchod nebol, takže je to len dobré pre všetkých, čo tu bývajú.“ 39-ročná pani Zuzana má na vec reálny pohľad: „Bude to boj o zákazníka a sama som zvedavá, kto ponúkne lepšiu cenu. Ľudia sa dnes pozerajú už len na to.“

 


„Obec sa snaží, aby občania mali čo najlepšie služby, aby ich kvalita bola na vysokej úrovni. Všetkým predajcom želáme dobrých a spokojných zákazníkov,“ vyjadril sa k téme starosta obce Varín.

 

Dávid Košút

Snímka autor

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod