Žilinský Večerník

24. apríl 2024 | Juraj
| 1°C

Dezerty a sladké jedlá

Čínske buchty

Kvások: ½ l mlieka, 3 PL kryštálového cukru, Spolarin (alebo iné sladidlo), 2 kocky kvasníc Cesto: 1 kg polohrubej múky, 3 vajcia, 1 PL kryštálového cukru, 2 PL sušeného mlieka, 1 prášok do pečiva, soľ, 3,5 dl oleja

10.11.2016 | 10:29

Z múky, vajec, cukru, mlieka, prášku do pečiva, oleja a vykysnutého kvásku vymiesime cesto. Hneď z neho robíme buchty, ktoré plníme lekvárom alebo tvarohom. Poukladáme na vymastený plech, necháme 1 hodinu vykysnúť a potom upečieme. Hotové potrieme olejom.

 

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod