Táto stránka využíva cookies. Používaním tejto stránky súhlasíte s používaním cookies. ×

Žilinský Večerník

16. november 2018 | Agnesa

Bezmäsité jedlá

Dusený kaleráb s volským okom

4 kaleráby, 4 vajcia, 4 PL oleja, 1 cibuľa, 2 PL hladkej múky, 2 dl kyslej smotany alebo biely jogurt, soľ, zväzok kôpru, cukor, ocot

24.10.2016 | 13:06

Na 3 PL oleja osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme očistený a na drobné kocky nakrájaný alebo nastrúhaný kaleráb. Zalejeme asi 4 dl vody, osolíme a varíme. Keď je kaleráb mäkký, v smotane alebo v jogurte s troškou vody rozhabarkujeme múku a zahustíme ho. Prevaríme, ochutíme cukrom, octom a nadrobno nasekaným kôprom. Na zvyšku oleja opečieme volské oká. Podávame s varenými zemiakmi.

Horúce kreslo
DNES ZAJTRA NEDEĽA
5 °C
-2 °C
-3 °C
zilinskyvecernik_monitor_prod