Táto stránka využíva cookies. Používaním tejto stránky súhlasíte s používaním cookies. ×

Žilinský Večerník

19. september 2019 | Konštantín
| 6°C

Bezmäsité jedlá

Fazuľové lečo

1 veľká šálka fazule, olej, 2 cibule, 1 PL hladkej múky, 1 ČL červenej papriky, štipľavá paprika, soľ, korenie, 1 zelená paprika, 2 obyčajné párky, strúčik cesnaku, petržlenová vňať alebo pažítka

19.10.2016 | 15:27

Vopred namočenú fazuľu uvaríme v tlakovom hrnci. Posolíme a vody dáme len toľko, aby bola fazuľa zakrytá. V inej nádobe na oleji podusíme cibuľu nakrájanú na drobno, pridáme múku, červenú papriku, zalejeme 1 šálkou vody, osolíme, okoreníme. Povaríme a za stáleho miešania pridáme zelenú papriku nakrájanú na rezance, fazuľu aj so šťavou, párky pokrájané na štvrtky. Podusíme 10 minút a nakoniec rozotrený strúčik cesnaku a petržlenovú vňať. Zamiešame a 5 minút necháme prikryté odstáť. Podávame s opečenými hriankami, na ktoré ešte za horúca natrieme syr.

Najnovšie vydanie
Predplatné
|
<
September 2019
>
PON UTO STR ŠTV PIA SOB NED
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Štvrtok    19. September 2019
11.6. 16:00 - 20.10.2019 16:00 | Ľudia a poklady lužickej kultúry
9.9. 18:00 - 5.10.2019 18:00 | Kelly - Amerika na vlastnej koži
zilinskyvecernik_monitor_prod