Táto stránka využíva cookies. Používaním tejto stránky súhlasíte s používaním cookies. ×

Žilinský Večerník

18. september 2018 | Eugénia

Bezmäsité jedlá

Fazuľové lečo

1 veľká šálka fazule, olej, 2 cibule, 1 PL hladkej múky, 1 ČL červenej papriky, štipľavá paprika, soľ, korenie, 1 zelená paprika, 2 obyčajné párky, strúčik cesnaku, petržlenová vňať alebo pažítka

19.10.2016 | 15:27

Vopred namočenú fazuľu uvaríme v tlakovom hrnci. Posolíme a vody dáme len toľko, aby bola fazuľa zakrytá. V inej nádobe na oleji podusíme cibuľu nakrájanú na drobno, pridáme múku, červenú papriku, zalejeme 1 šálkou vody, osolíme, okoreníme. Povaríme a za stáleho miešania pridáme zelenú papriku nakrájanú na rezance, fazuľu aj so šťavou, párky pokrájané na štvrtky. Podusíme 10 minút a nakoniec rozotrený strúčik cesnaku a petržlenovú vňať. Zamiešame a 5 minút necháme prikryté odstáť. Podávame s opečenými hriankami, na ktoré ešte za horúca natrieme syr.

Horúce kreslo
DNES ZAJTRA ŠTVRTOK
26 °C
23 °C
23 °C
zilinskyvecernik_monitor_prod