Táto stránka využíva cookies. Používaním tejto stránky súhlasíte s používaním cookies. ×

Žilinský Večerník

13. november 2018 | Stanislav

Jedlá z mäsa

Grilovaná treska na stredomorský spôsob

filety z tmavej tresky Radoma od Ryba Žilina, čerstvé šampiňóny, cuketa, cherry paradajky, čerstvá čili paprička, cesnak, citrónová šťava, čerstvá bazalka, sladká mletá paprika, panenský olivový olej, čierne mleté korenie a soľ

24.05.2018 | 14:43

Ako prvú si spravíme marinádu zo zmesi citrónovej šťavy, olivového oleja, mletej papriky, korenia, nasekanej bazalky, popučeného cesnaku a soli. Podľa chuti pridáme čili. Pomiešame všetky ingrediencie a filety tresky marinujeme min. pol hodiny až hodinu predtým, ako ju dáme na záhradný gril. Namarinovanú tresku vložíme do špeciálnych klieští na ryby a grilujeme cca 5 minút (podľa teploty grilu) z každej strany do zlatista. Do grilovacej tácky z alobalu dáme nakrájané cherry paradajky, cuketu a šampiňóny, osolíme, okoreníme, polejeme olivovým olejom a premiešame s čerstvou bazalkou. Grilujeme tak, aby bola zelenina „al dente“ a hneď podávame.  

Ak hľadáte pre vaše recepty kvalitné a cenovo výhodné mrazené ryby, ich široký sortiment ponúka Ryba Žilina pod tradičnou slovenskou značkou Radoma. Prehľad produktov je k dispozícii na www.radoma.eu.

Za prípravu tohto receptu ďakujeme stránke www.sportjezivot.sk.

Foto: Vladimír Minda

Horúce kreslo
DNES ZAJTRA ŠTVRTOK
6 °C
11 °C
7 °C
zilinskyvecernik_monitor_prod