Táto stránka využíva cookies. Používaním tejto stránky súhlasíte s používaním cookies. ×

Žilinský Večerník

23. september 2019 | Zdenka
| 10°C

Jedlá z mäsa

Grilovaná treska na stredomorský spôsob

filety z tmavej tresky Radoma od Ryba Žilina, čerstvé šampiňóny, cuketa, cherry paradajky, čerstvá čili paprička, cesnak, citrónová šťava, čerstvá bazalka, sladká mletá paprika, panenský olivový olej, čierne mleté korenie a soľ

24.05.2018 | 14:43

Ako prvú si spravíme marinádu zo zmesi citrónovej šťavy, olivového oleja, mletej papriky, korenia, nasekanej bazalky, popučeného cesnaku a soli. Podľa chuti pridáme čili. Pomiešame všetky ingrediencie a filety tresky marinujeme min. pol hodiny až hodinu predtým, ako ju dáme na záhradný gril. Namarinovanú tresku vložíme do špeciálnych klieští na ryby a grilujeme cca 5 minút (podľa teploty grilu) z každej strany do zlatista. Do grilovacej tácky z alobalu dáme nakrájané cherry paradajky, cuketu a šampiňóny, osolíme, okoreníme, polejeme olivovým olejom a premiešame s čerstvou bazalkou. Grilujeme tak, aby bola zelenina „al dente“ a hneď podávame.  

Ak hľadáte pre vaše recepty kvalitné a cenovo výhodné mrazené ryby, ich široký sortiment ponúka Ryba Žilina pod tradičnou slovenskou značkou Radoma. Prehľad produktov je k dispozícii na www.radoma.eu.

Za prípravu tohto receptu ďakujeme stránke www.sportjezivot.sk.

Foto: Vladimír Minda

Najnovšie vydanie
Predplatné
|
<
September 2019
>
PON UTO STR ŠTV PIA SOB NED
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Pondelok    23. September 2019
11.6. 16:00 - 20.10.2019 16:00 | Ľudia a poklady lužickej kultúry
9.9. 18:00 - 5.10.2019 18:00 | Kelly - Amerika na vlastnej koži
zilinskyvecernik_monitor_prod