Žilinský Večerník

27. apríl 2024 | Jaroslav
| -3°C

Polievky

Hubová polievka

15 – 25 dag suchohríbov alebo iných húb, 1 kocka bujónu alebo vegeta, 1 PL masla, 1 PL hladkej múky, petržlenová vňať

24.10.2016 | 13:03

Očistené huby nakrájame na plátky a dáme variť do 2 l vody. Do uvarených húb pridáme bujón a záprašku pripravenú z masla a hladkej múky. Prevaríme a pridáme mrveničku, ktorú si pripravíme z 1 vajíčka, hrubej múky a štipky soli. Spracujeme tvrdé cesto, ktoré nastrúhame na strúhadle priamo do polievky. Na koniec pridáme nasekanú petržlenovú vňať.

Najčítanejšie z rubriky

Tradičná Evičkina hrachová polievka

Polievky | 18.12.2017 14:29

Tradičná Evičkina hrachová polievka

Ruský boršč

Polievky | 26.07.2017 14:02

Ruský boršč

Kapustnica s fazuľou a krúpami

Polievky | 13.03.2017 12:28

Kapustnica s fazuľou a krúpami

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod