Táto stránka využíva cookies. Používaním tejto stránky súhlasíte s používaním cookies. ×

Žilinský Večerník

18. november 2018 | Eugen

Bezmäsité jedlá

Lacné pirôžky

110 g masla, 2 vajcia, 250 g tvarohu, 150 g polohrubej múky, soľ, strúhanka, práškový cukor

23.01.2017 | 09:35

Polovicu masla vymiešame s vajcami, tvarohom a trochou soli. Potom vmiešame múku a vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme chvíľku postáť. Z cesta potom urobíme valček, z ktorého do vriacej vody nožom odkrajujeme rovnaké kúsky a varíme ich asi 10 minút. Potom pirôžky scedíme, dáme ich do hrnca, v ktorom máme opraženú strúhanku, premiešame a podľa chuti ocukríme.

Horúce kreslo
DNES ZAJTRA UTOROK
1 °C
-3 °C
-3 °C
zilinskyvecernik_monitor_prod