Táto stránka využíva cookies. Používaním tejto stránky súhlasíte s používaním cookies. ×

Žilinský Večerník

20. september 2018 | Ľuboslav, Ľuboslava

Dezerty a sladké jedlá

Lekvár zo sliviek mirabeliek

10.10.2016 | 12:23

Zrelé, vytriedené a umyté slivky dáme do hrnca (môžeme dať aj pár lyžíc vody) a rozvaríme. Potom pretrieme cez cedidlo, varíme na slabom ohni za stáleho miešania, kým nezhustnú. Vtedy ochutíme cukrom (majú byť sladko-kyslé) a ďalej varíme až hmota zhustne tak, že bude odpadávať z lyžice po kúskoch. Horúci lekvár naložíme do sklených fliaš.

Horúce kreslo
DNES ZAJTRA SOBOTA
17 °C
23 °C
23 °C
zilinskyvecernik_monitor_prod