Táto stránka využíva cookies. Používaním tejto stránky súhlasíte s používaním cookies. ×

Žilinský Večerník

24. marec 2019 | Gabriel

Dezerty a sladké jedlá

Marlenka - Zuzanka

Cesto 100 g masla, 3 polievkové lyžice medu, 300 g kryštálového cukru, 1 čajová lyžička octu, 1 polievková lyžica jedlej sódy, 2 vajcia, 700 g hladkej múky Krém 250 g masla, 1 sladené kondenzované mlieko, 2 smotanovo–vanilkové pudingy, 6 dl mlieka, 4 polievkové lyžice kryštálového cukru

18.12.2017 | 14:25

Vo väčšom hrnci si rozpustíme maslo, med a cukor. Pridáme sódu a ocot. Vznikne pena. Za stáleho miešania pridáme vajcia (môžeme vmiešať ručným šľahačom). Odstavíme z ohňa. Pridáme múku a dobre vymiešame. Pokiaľ sa nám nedarí cesto vymiesiť, môžeme pridať trochu vody alebo mlieka. Následne ho rozdelíme na 6 častí (necháme položené na niečom teplom) a rozvaľkáme na pláty veľkosti plechu. Rozvaľkávať môžeme v rozstrihnutom mikroténovom vrecku. Pečieme na papieri, sem-tam cesto poprepichujeme a dáme upiecť. Necháme vychladnúť. Plnku pripravíme tak, že z pudingových práškov, mlieka a cukru uvaríme puding a necháme ho vychladnúť. Do masla pridáme uvarené vychladnuté kondenzované mlieko a vychladnutý puding. Dôkladne vyšľaháme. Krém rozdelíme na 6 častí. Pláty potierame krémom a postupne ukladáme na seba. Posledná vrstva je krém. Posypeme mletými orechmi alebo zvyšným upečeným a nastrúhaným cestom.

|
<
Marec 2019
>
PON UTO STR ŠTV PIA SOB NED
25 26 27 28 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Nedeľa    24. Marec 2019
7.3. 16:00 - 29.3.2019 15:00 | Myšlienky (len v pracovné dni)
21.3. 17:00 - 5.5.2019 17:00 | Pripomienky
6.3. 12:28 - 29.3.2019 19:00 | Ján Rau: Krajina a zvieratá v nej
Horúce kreslo
DNES ZAJTRA UTOROK
10 °C
7 °C
3 °C
zilinskyvecernik_monitor_prod