Žilinský Večerník

16. apríl 2024 | Dana, Danica
| 4°C

Dezerty a sladké jedlá

Marlenka - Zuzanka

Cesto 100 g masla, 3 polievkové lyžice medu, 300 g kryštálového cukru, 1 čajová lyžička octu, 1 polievková lyžica jedlej sódy, 2 vajcia, 700 g hladkej múky Krém 250 g masla, 1 sladené kondenzované mlieko, 2 smotanovo–vanilkové pudingy, 6 dl mlieka, 4 polievkové lyžice kryštálového cukru

18.12.2017 | 14:25

Vo väčšom hrnci si rozpustíme maslo, med a cukor. Pridáme sódu a ocot. Vznikne pena. Za stáleho miešania pridáme vajcia (môžeme vmiešať ručným šľahačom). Odstavíme z ohňa. Pridáme múku a dobre vymiešame. Pokiaľ sa nám nedarí cesto vymiesiť, môžeme pridať trochu vody alebo mlieka. Následne ho rozdelíme na 6 častí (necháme položené na niečom teplom) a rozvaľkáme na pláty veľkosti plechu. Rozvaľkávať môžeme v rozstrihnutom mikroténovom vrecku. Pečieme na papieri, sem-tam cesto poprepichujeme a dáme upiecť. Necháme vychladnúť. Plnku pripravíme tak, že z pudingových práškov, mlieka a cukru uvaríme puding a necháme ho vychladnúť. Do masla pridáme uvarené vychladnuté kondenzované mlieko a vychladnutý puding. Dôkladne vyšľaháme. Krém rozdelíme na 6 častí. Pláty potierame krémom a postupne ukladáme na seba. Posledná vrstva je krém. Posypeme mletými orechmi alebo zvyšným upečeným a nastrúhaným cestom.

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod