Táto stránka využíva cookies. Používaním tejto stránky súhlasíte s používaním cookies. ×

Žilinský Večerník

25. september 2018 | Vladislav

Jedlá z mäsa

Mäsový bochník so syrom

30 dag bravčového mäsa, 30 dag hovädzieho mäsa, 1 cibuľa, 20 dag tvrdého syra, 3 vajcia, dochucovadlá, cesnak, žemľové omrvinky, alobal

23.11.2016 | 09:40

Všetko mäso aj s cibuľou pomelieme, pridáme postrúhaný syr a 3 vajcia. Zmes ochutíme soľou, vegetou, paprikou, korením, horčicou, kečupom a rozotreným cesnakom. Hmotu zahustíme žemľovými omrvinkami. Chlebíkovú formu vyložíme naolejovaným alobalom a natlačíme do nej mäsovú hmotu. Alobal uzavrieme. Pečieme asi 30 min. Potom alobal rozbalíme a ďalej otvorenú hmotu pečieme doružova asi 20 min. Bochník po upečení necháme mierne vychladnúť a potom ho z formy vyklopíme. Podávame s chlebom, cibuľou, zelenou paprikou alebo kyslou smotanou.

 

Horúce kreslo
DNES ZAJTRA ŠTVRTOK
6 °C
5 °C
9 °C
zilinskyvecernik_monitor_prod