Žilinský Večerník

18. apríl 2024 | Valér
| 1°C

Jedlá z mäsa

Mäsový bochník so syrom

30 dag bravčového mäsa, 30 dag hovädzieho mäsa, 1 cibuľa, 20 dag tvrdého syra, 3 vajcia, dochucovadlá, cesnak, žemľové omrvinky, alobal

23.11.2016 | 09:40

Všetko mäso aj s cibuľou pomelieme, pridáme postrúhaný syr a 3 vajcia. Zmes ochutíme soľou, vegetou, paprikou, korením, horčicou, kečupom a rozotreným cesnakom. Hmotu zahustíme žemľovými omrvinkami. Chlebíkovú formu vyložíme naolejovaným alobalom a natlačíme do nej mäsovú hmotu. Alobal uzavrieme. Pečieme asi 30 min. Potom alobal rozbalíme a ďalej otvorenú hmotu pečieme doružova asi 20 min. Bochník po upečení necháme mierne vychladnúť a potom ho z formy vyklopíme. Podávame s chlebom, cibuľou, zelenou paprikou alebo kyslou smotanou.

 

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod