Žilinský Večerník

16. apríl 2024 | Dana, Danica
| 4°C

Jedlá z mäsa

Mäsový nákyp

3/4 kg bravčového pliecka, 4 ks pečiva, 1/2 l mlieka, 4 vajcia, 3 strúčiky cesnaku, 1 veľkú cibuľu, 1 ČL vegety, trošku majoránky, korenie, pomletá rasca, pomleté nové korenie, soľ, masť a strúhanka na vymastenie pekáča

01.12.2017 | 13:42

Mäso zomelieme, pridáme pečivo, ktoré sme si namočili do mlieka, pridáme rozotrený cesnak, všetky koreniny, cibuľu, ktorú sme si usmažili, 4 žĺtky a soľ podľa chuti. Všetko dobre zamiešame, nakoniec zľahka vmiešame tuhý sneh z bielkov. Pekáč dobre vymastíme, vysypeme strúhankou a mäsovú zmes dáme na pekáč a pomaly pečieme. Podávame so zemiakmi a zeleninovým šalátom.

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod