Táto stránka využíva cookies. Používaním tejto stránky súhlasíte s používaním cookies. ×

Žilinský Večerník

14. november 2018 | Irma

Polievky

Mexická polievka

150 g paradajkového pretlaku, 2 cibule, 2 PL hladkej múky, mleté čierne korenie, ½ – 1 ČL pálivej papriky, petržlenová vňať, strúhaný chren, 1 l hovädzieho vývaru, 50 g masla

26.10.2016 | 11:30

Na masle dozlatista opražíme cibuľu pokrájanú na kolieska, poprášime hladkou múkou, zalejeme vývarom, primiešame paradajkový pretlak, korenie a čili. Pridáme soľ a papriku, povaríme, zriedime zvyškom vývaru a ešte raz necháme prejsť varom. Hotovú polievku podávame posypanú strúhaným chrenom a posekanými vňaťami.

Najčítanejšie z rubriky

Tradičná Evičkina hrachová polievka

Polievky | 18.12.2017 14:29

Tradičná Evičkina hrachová polievka

Ruský boršč

Polievky | 26.07.2017 14:02

Ruský boršč

Kapustnica s fazuľou a krúpami

Polievky | 13.03.2017 12:28

Kapustnica s fazuľou a krúpami

Horúce kreslo
DNES ZAJTRA PIATOK
7 °C
4 °C
2 °C
zilinskyvecernik_monitor_prod