Táto stránka využíva cookies. Používaním tejto stránky súhlasíte s používaním cookies. ×

Žilinský Večerník

16. september 2019 | Ľudmila
| 16°C

Polievky

Mexická polievka

150 g paradajkového pretlaku, 2 cibule, 2 PL hladkej múky, mleté čierne korenie, ½ – 1 ČL pálivej papriky, petržlenová vňať, strúhaný chren, 1 l hovädzieho vývaru, 50 g masla

26.10.2016 | 11:30

Na masle dozlatista opražíme cibuľu pokrájanú na kolieska, poprášime hladkou múkou, zalejeme vývarom, primiešame paradajkový pretlak, korenie a čili. Pridáme soľ a papriku, povaríme, zriedime zvyškom vývaru a ešte raz necháme prejsť varom. Hotovú polievku podávame posypanú strúhaným chrenom a posekanými vňaťami.

Najčítanejšie z rubriky

Tradičná Evičkina hrachová polievka

Polievky | 18.12.2017 14:29

Tradičná Evičkina hrachová polievka

Ruský boršč

Polievky | 26.07.2017 14:02

Ruský boršč

Kapustnica s fazuľou a krúpami

Polievky | 13.03.2017 12:28

Kapustnica s fazuľou a krúpami

Najnovšie vydanie
Predplatné
|
<
September 2019
>
PON UTO STR ŠTV PIA SOB NED
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Pondelok    16. September 2019
9.9. 18:00 - 5.10.2019 18:00 | Kelly - Amerika na vlastnej koži
16.9. 09:30 - 16:00 | Deň otvorených dverí pre pacientov so sclerosis multiplex
11.6. 16:00 - 20.10.2019 16:00 | Ľudia a poklady lužickej kultúry
zilinskyvecernik_monitor_prod