Táto stránka využíva cookies. Používaním tejto stránky súhlasíte s používaním cookies. ×

Žilinský Večerník

24. marec 2019 | Gabriel

Jedlá z mäsa

Morský vlk so šalviou

Na recept potrebujeme morských vlkov Radoma od Ryba Žilina (1 kg), hrsť čerstvej šalvie, 2 fenikle, 1 cuketu, 1 šalotku, 2 strúčiky cesnaku, 200 ml smotany na varenie, 100 ml bieleho vína, maslo, soľ, korenie, olivový olej.

28.08.2018 | 12:07

Postup prípravy: Rozmrazené ryby naporciujeme tak, aby vznikli 4 filety. Osolíme a okoreníme ich, posypeme nasekanou šalviou a opečieme sprudka na panvici s kvapkou olivového oleja. Jeden fenikel nakrájame a uvaríme v osolenej vode približne za 15 minút. Rozmixujeme ho spolu s lyžicou masla a 50 ml smotany na pyré. Druhý fenikel nakrájame na kúsky a na troške oleja opečieme.

Na omáčku si stačí opiecť posekanú šalotku a strúčik cesnaku. Po chvíli podlejeme vínom, pridáme smotanu a 5 minút podusíme. Následne pridáme na zahustenie maslo a rozmixujeme. Ako poslednú opečieme 2 minúty spolu s cesnakom cuketu a môžeme podávať.

Ak hľadáte pre vaše recepty kvalitné a cenovo výhodné mrazené ryby, ich široký sortiment ponúka Ryba Žilina pod tradičnou slovenskou značkou Radoma. Nájdete ich v predajniach siete COOP Jednota. Viac na www.radoma.eu

Za prípravu tohto receptu ďakujeme blogu www.blogujemvkuchyni.com.

|
<
Marec 2019
>
PON UTO STR ŠTV PIA SOB NED
25 26 27 28 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Nedeľa    24. Marec 2019
7.3. 16:00 - 29.3.2019 15:00 | Myšlienky (len v pracovné dni)
21.3. 17:00 - 5.5.2019 17:00 | Pripomienky
6.3. 12:28 - 29.3.2019 19:00 | Ján Rau: Krajina a zvieratá v nej
Horúce kreslo
DNES ZAJTRA UTOROK
10 °C
7 °C
3 °C
zilinskyvecernik_monitor_prod