Žilinský Večerník

8. máj 2024 | Ingrida
| 7°C

Jedlá z mäsa

Morský vlk so šalviou

Na recept potrebujeme morských vlkov Radoma od Ryba Žilina (1 kg), hrsť čerstvej šalvie, 2 fenikle, 1 cuketu, 1 šalotku, 2 strúčiky cesnaku, 200 ml smotany na varenie, 100 ml bieleho vína, maslo, soľ, korenie, olivový olej.

28.08.2018 | 12:07

Postup prípravy: Rozmrazené ryby naporciujeme tak, aby vznikli 4 filety. Osolíme a okoreníme ich, posypeme nasekanou šalviou a opečieme sprudka na panvici s kvapkou olivového oleja. Jeden fenikel nakrájame a uvaríme v osolenej vode približne za 15 minút. Rozmixujeme ho spolu s lyžicou masla a 50 ml smotany na pyré. Druhý fenikel nakrájame na kúsky a na troške oleja opečieme.

Na omáčku si stačí opiecť posekanú šalotku a strúčik cesnaku. Po chvíli podlejeme vínom, pridáme smotanu a 5 minút podusíme. Následne pridáme na zahustenie maslo a rozmixujeme. Ako poslednú opečieme 2 minúty spolu s cesnakom cuketu a môžeme podávať.

Ak hľadáte pre vaše recepty kvalitné a cenovo výhodné mrazené ryby, ich široký sortiment ponúka Ryba Žilina pod tradičnou slovenskou značkou Radoma. Nájdete ich v predajniach siete COOP Jednota. Viac na www.radoma.eu

Za prípravu tohto receptu ďakujeme blogu www.blogujemvkuchyni.com.

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod