Žilinský Večerník

26. apríl 2024 | Jaroslava
| 9°C

Dezerty a sladké jedlá

Murín v košeli

10 dag masla, 6 vajec, 10 dag cukru, vanilkový cukor, 10 dag mandlí, 6 tabličiek čokolády

10.10.2016 | 12:07

10 dag masla vymiešame so 6 žĺtkami (pridávame po jednom). Miešať treba stále, aby sa maslo nezrazilo. Potom pridáme cukor, vanilkový cukor, mleté olúpané mandle a roztopenú čokoládu. Keď je to všetko hladké, pridáme sneh zo 4 bielkov, a zľahka zamiešame. Hmotu vlejeme do vymastenej, omrvinkami vysypanej formy a dáme variť nad paru.

Plnka: 16 dag cukru rozpustíme a zvaríme na ohni, nie na hustý sirup. Keď vychladne, zamiešame do tuhého snehu zo 4 bielkov, k tomu pridáme i máličko rumu. Touto polevou polejeme puding a môžeme podávať.

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod