Táto stránka využíva cookies. Používaním tejto stránky súhlasíte s používaním cookies. ×

Žilinský Večerník

23. september 2019 | Zdenka
| 10°C

Dezerty a sladké jedlá

Najlepší čučkový koláč od Lidky

Cesto 250 g práškového cukru, 200 g polohrubej múky, ½ balenia prášku do pečiva, 1 dl oleja, 1 dl vody, 5 vajec PLNKA I 7 dl čučoriedkový kompót, 2 balíky Zlatého klasu, džús z čiernych ríbezlí alebo čučoriedkový PLNKA II 2 – 3 pochúťkové kyslé smotany, 3 vanilkové cukre, 1 smotana na šľahanie min. 33 %, 2 – 3 balenia BB keksov čokoládových, čokoládová poleva

18.12.2017 | 14:31

Piškóta: Vyšľaháme si sneh z 5 bielkov a práškového cukru do peny, pridáme 1 dl vody a vymiešame. Pomaly pridávame múku, prášok do pečiva a olej. Vymiešame a ručne jemne zamiešame sneh z bielkov. Cesto vylejeme na plech, ktorý je vyložený papierom na pečenie a dáme piecť do rúry na 180 stupňov cca 15 – 20 minút (podľa rúry), aby bolo cesto zlatistej farby. Necháme vychladnúť.
Plnka I: Z čučoriedkového kompótu zlejeme šťavu a doplníme 1 l džúsu. Šťavu zmiešame so zlatými klasmi, osladíme a uvaríme na hustú kašu. Nechámevychladnúť. Po vychladnutí vmiešame čučoriedky.
Plnka II: Kyslé smotany vymiešame s vanilkovým cukrom. Primiešame vyšľahanú tuhú šľahačku. Na cesto koláča dáme čučoriedkový puding a na vrch šľahačkovú plnku. Na vrch poukladáme BB keksy. Zalejeme čokoládovou polevou a dáme stuhnúť. Krájame podľa BB keksov.
Dobrú chuť!

Najnovšie vydanie
Predplatné
|
<
September 2019
>
PON UTO STR ŠTV PIA SOB NED
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Pondelok    23. September 2019
9.9. 18:00 - 5.10.2019 18:00 | Kelly - Amerika na vlastnej koži
11.6. 16:00 - 20.10.2019 16:00 | Ľudia a poklady lužickej kultúry
zilinskyvecernik_monitor_prod