Žilinský Večerník

26. apríl 2024 | Jaroslava
| 9°C

Dezerty a sladké jedlá

Najlepší čučkový koláč od Lidky

Cesto 250 g práškového cukru, 200 g polohrubej múky, ½ balenia prášku do pečiva, 1 dl oleja, 1 dl vody, 5 vajec PLNKA I 7 dl čučoriedkový kompót, 2 balíky Zlatého klasu, džús z čiernych ríbezlí alebo čučoriedkový PLNKA II 2 – 3 pochúťkové kyslé smotany, 3 vanilkové cukre, 1 smotana na šľahanie min. 33 %, 2 – 3 balenia BB keksov čokoládových, čokoládová poleva

18.12.2017 | 14:31

Piškóta: Vyšľaháme si sneh z 5 bielkov a práškového cukru do peny, pridáme 1 dl vody a vymiešame. Pomaly pridávame múku, prášok do pečiva a olej. Vymiešame a ručne jemne zamiešame sneh z bielkov. Cesto vylejeme na plech, ktorý je vyložený papierom na pečenie a dáme piecť do rúry na 180 stupňov cca 15 – 20 minút (podľa rúry), aby bolo cesto zlatistej farby. Necháme vychladnúť.
Plnka I: Z čučoriedkového kompótu zlejeme šťavu a doplníme 1 l džúsu. Šťavu zmiešame so zlatými klasmi, osladíme a uvaríme na hustú kašu. Nechámevychladnúť. Po vychladnutí vmiešame čučoriedky.
Plnka II: Kyslé smotany vymiešame s vanilkovým cukrom. Primiešame vyšľahanú tuhú šľahačku. Na cesto koláča dáme čučoriedkový puding a na vrch šľahačkovú plnku. Na vrch poukladáme BB keksy. Zalejeme čokoládovou polevou a dáme stuhnúť. Krájame podľa BB keksov.
Dobrú chuť!

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod