Žilinský Večerník

25. apríl 2024 | Marek
| 0°C

Bezmäsité jedlá

Nákyp zo šošovice, zemiakov a zeleniny

200 g veľkozrnnej šošovice, 300 g očistených zemiakov, 300 g očistenej nakrájanej zeleniny alebo mrazenej zeleninovej zmesi, 4 PL oleja (lisovaného za studena), soľ, 2 PL vegety, 1 cibuľa, 3 PL polohrubej múky, 2 dl mlieka, muškátový kvet, oregano, 1 vajce, 100 g postrúhaného údeného syra, tuk na vymastenie formy, petržlenová vňať alebo pažítka

26.01.2017 | 14:11

Asi hodinu napučenú šošovicu uvaríme domäkka. Zemiaky nakrájame na plátky a so zeleninou dáme do 2 PL horúceho oleja, pridáme soľ, vegetu a krátko podusíme. Na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme múku, krátko opražíme, po častiach prilievame mlieko, rozšľaháme na hladkú omáčku a 15 min. ju za občasného premiešania povaríme. Do vychladnutej omáčky primiešame korenie, rozšľahané vajcia a syr. Zapekaciu formu vymastíme, dáme časť osolenej šošovice, zemiaky so zeleninou, zvyšok šošovice, zalejeme omáčkou a v dobre vyhriatej rúre pečieme 25 až 30 min. Nákyp posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou alebo pažítkou.

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod