Táto stránka využíva cookies. Používaním tejto stránky súhlasíte s používaním cookies. ×

Žilinský Večerník

18. september 2018 | Eugénia

Bezmäsité jedlá

Nákyp zo šošovice, zemiakov a zeleniny

200 g veľkozrnnej šošovice, 300 g očistených zemiakov, 300 g očistenej nakrájanej zeleniny alebo mrazenej zeleninovej zmesi, 4 PL oleja (lisovaného za studena), soľ, 2 PL vegety, 1 cibuľa, 3 PL polohrubej múky, 2 dl mlieka, muškátový kvet, oregano, 1 vajce, 100 g postrúhaného údeného syra, tuk na vymastenie formy, petržlenová vňať alebo pažítka

26.01.2017 | 14:11

Asi hodinu napučenú šošovicu uvaríme domäkka. Zemiaky nakrájame na plátky a so zeleninou dáme do 2 PL horúceho oleja, pridáme soľ, vegetu a krátko podusíme. Na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme múku, krátko opražíme, po častiach prilievame mlieko, rozšľaháme na hladkú omáčku a 15 min. ju za občasného premiešania povaríme. Do vychladnutej omáčky primiešame korenie, rozšľahané vajcia a syr. Zapekaciu formu vymastíme, dáme časť osolenej šošovice, zemiaky so zeleninou, zvyšok šošovice, zalejeme omáčkou a v dobre vyhriatej rúre pečieme 25 až 30 min. Nákyp posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou alebo pažítkou.

|
<
September 2018
>
PON UTO STR ŠTV PIA SOB NED
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
1 2 3 4 5 6 7
Utorok    18. September 2018
18.9.2018 16:00 | Hermes - stretnutie malých i veľkých spisovateľov
18.9.2018 19:00 | Filmový kvíz u 12 opíc
18.9. 13:15 - 14:15 | Úteky za železnú oponu
Horúce kreslo
DNES ZAJTRA ŠTVRTOK
19 °C
23 °C
23 °C
zilinskyvecernik_monitor_prod