Táto stránka využíva cookies. Používaním tejto stránky súhlasíte s používaním cookies. ×

Žilinský Večerník

16. november 2018 | Agnesa

Dezerty a sladké jedlá

Orechové kocky s bielou polevou

6 žĺtkov, 6 PL práškového cukru, 4 PL teplej vody, 4 PL oleja, 2 PL kakaa, 6 PL polohrubej múky, prášok do pečiva, pikantný džem, 20 dag orechov, 2 dag práškového cukru, 1 dl rumu. Poleva: 1/4 stuženého tuku, 1/4 kg mletého cukru, 20 dag sušeného mlieka

13.09.2017 | 13:25

Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom, pridáme teplú vodu, olej, kakao, polohrubú múku zmiešanú s práškom do pečiva. Upečieme na vymastenom a múkou vysypanom plechu. Upečený koláč potrieme pikantným džemom. Vymiešame si 20 dag orechov a 2 dag práškového cukru a 1 dl rumu. Natrieme na džem. Ingrediencie na polevu zmiesime na cesto, ktoré na cukre vyvaľkáme a prenesieme na koláč. Potom ho na chvíľu mierne zaťažíme. Zdobíme čokoládovou polevou.

Horúce kreslo
DNES ZAJTRA NEDEĽA
4 °C
-0 °C
-2 °C
zilinskyvecernik_monitor_prod