Žilinský Večerník

19. apríl 2024 | Jela
| -3°C

Bezmäsité jedlá

Pagáčiky

Cesto: 600 g polohrubej múky, 2 lyžičky soli, 2 lyžičky cukru, 1 kocka kvasníc, 400 ml mlieka, 100 ml oleja Plnka:1 celá Hera, 2 žĺtky, 2 lyžičky soli

28.11.2016 | 08:23

Všetky suroviny na cesto spolu zmiešame a necháme 20 minút kvasiť. Potom cesto rozvaľkáme, natrieme plnkou a zrolujeme. Rolku nakrájame a potom pagáčiky ukladáme s väčším rozostúpením na plech vyložený papierom na pečenie, nakoľko pri pečení zväčšia svoj objem. Navrchu ich potrieme zvyškom plnky a posypeme sezamovými semienkami alebo rascou. Pečieme asi 20 minút.

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod