Táto stránka využíva cookies. Používaním tejto stránky súhlasíte s používaním cookies. ×

Žilinský Večerník

16. november 2018 | Agnesa

Jedlá z mäsa

Palacinky s údeným mäsom

Palacinky: 30 dag hladkej múky, ½ l mlieka, 1 vajce, soľ, olej Plnka: 10 dag údeného mäsa alebo šunky na 3 palacinky a jedno vajce

14.10.2016 | 10:36

V polovici mlieka rozšľaháme vajce, pridáme múku a dobre rozmiešame. Pridáme štipku soli, dolejeme zvyšné mlieko, premiešame a necháme postáť asi 2 – 3 hodiny. Urobíme palacinky, ktoré pečieme na rozpálenej panvici jemne potretej olejom.

Údené mäso pomelieme na mäsovom mlynčeku. Z vajíčok urobíme riedke miešané vajíčka na troche masla. Údené pomleté mäso zmiešame s vajíčkami, môžeme trocha osoliť, okoreniť. Zmes natierame na palacinky, ktoré zvinieme a obalíme v trojobale (múka, vajíčko, strúhanka) a vysmážame ako rezne. Podávame so zemiakmi a zeleninovým šalátom.

Horúce kreslo
DNES ZAJTRA NEDEĽA
7 °C
-0 °C
-2 °C
zilinskyvecernik_monitor_prod