Táto stránka využíva cookies. Používaním tejto stránky súhlasíte s používaním cookies. ×

Žilinský Večerník

18. november 2018 | Eugen

Dezerty a sladké jedlá

Perníčky

70 dag hladkej múky, 30 dag práškového cukru, 4 PL tekutého medu, 6 PL vody, 1 ČL mletej škorice, 5 mletých klinčekov, badián, 2 PL granka, 2 vajcia, 1 žĺtok, 1 ČL sódy bikarbóny, 1 vanilkový cukor, 1 dl oleja. Poleva: na 1 bielok 15 – 20 dag dvakrát preosiateho práškového cukru, 1 ČL citrónovej šťavy, 1 ČL Solamylu

01.12.2017 | 12:43

Všetky ingrediencie spracujeme na cesto a do druhého dňa (aj dlhšie) necháme odpočívať v chlade. Potom ho vyvaľkáme a vykrajujeme rôzne perníčky, ktoré na slabo pomastenom plechu rýchlo upečieme. Vychladnuté zdobíme polevou, ktorú si pripravíme z uvedených surovín. Prísady miešame tak dlho, až pri skúške ostáva poleva na konci prsta. Polevu dáme do vrecka od mlieka, odstrihneme roh a píšeme. Ak zdobíme celú plochu, nanášame štetcom jednu a potom druhú vrstvu, aby bola plocha dobre prekrytá.

Horúce kreslo
DNES ZAJTRA UTOROK
2 °C
-3 °C
-3 °C
zilinskyvecernik_monitor_prod