Žilinský Večerník

18. apríl 2024 | Valér
| 5°C

Dezerty a sladké jedlá

Pirohy plnené tvarohom

250 g hrubej múky, 1 vajce, 1 žĺtok, soľ, trocha vody Plnka: 250 g tvarohu, 1 žĺtok, práškový cukor, soľ, 1 lyžica pudingového prášku s vanilkovou príchuťou – všetko spolu vymiešame Na posypanie: 5 PL piškótových omrvín, práškový cukor, na poliatie rozpustené maslo

13.10.2016 | 11:05

Na doske vymiesime vláčne cesto z múky, vajca, žĺtka, soli a trochy vody tak, aby bolo nelepivé. Cesto rozvaľkáme na plátok, rozkrájame na štvorce, do ich stredu dáme po lyžičke tvarohovej plnky – hustejšej, aby nevytekala, okraje potrieme bielkom, preložíme na trojuholníky a dobre stlačíme. Uvaríme v osolenej vode, necháme dobre odkvapkať, rozdelíme na taniere, posypeme piškótovými omrvinkami, cukrom a polejeme maslom.

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod