Táto stránka využíva cookies. Používaním tejto stránky súhlasíte s používaním cookies. ×

Žilinský Večerník

20. november 2018 | Félix

Bezmäsité jedlá

Placky s ovocím

1 vajce, ¾ pohára múky, trochu kyslého alebo sladkého mlieka, ½ ČL kypriaceho prášku do pečiva, trocha cukru, 2 jablká alebo pohár mäkkého ovocia (višne bez kôstok, jahody, čučoriedky a pod.), práškový a vanilkový cukor na posypanie, tuk na vyprážanie

12.10.2016 | 11:06

Múku dáme do vhodnej nádoby, pridáme žĺtok, vlejeme po dávkach mlieko tak, aby cesto po vymiešaní alebo zmixovaní malo konzistenciu hustej smotany. Pridáme prášok do pečiva, cukor (môžeme pridať aj citrónovú kôru). Nakoniec pridáme tuhý sneh z bielkov a vymiešame. Do pripraveného cesta dáme ovocie (olúpané jablká, očistené a pokrájané na plátky). Takto pripravené cesto dávame lyžicou na panvicu s rozohriatym tukom a pražíme na slabšom ohni dočervena. Po vypražení dáme vychladnúť a posypeme práškovým cukrom, ktorý sme zmiešali s vanilkovým cukrom.

Horúce kreslo
DNES ZAJTRA ŠTVRTOK
5 °C
1 °C
1 °C
zilinskyvecernik_monitor_prod