Táto stránka využíva cookies. Používaním tejto stránky súhlasíte s používaním cookies. ×

Žilinský Večerník

26. september 2018 | Edita

Jedlá z mäsa

Plnené karé

1 kg bravčového karé, sušené huby, 2 vajcia, olej, 50 g zeleného hrášku (aj z konzervy), 100 g mäkkej salámy, 1 PL žemľových omrvín, zaváraná kapia, mleté čierne korenie, soľ, petržlenová vňať

18.08.2017 | 10:38

Mäso vykostíme, nožom do neho urobíme otvor, ktorý rukou rozšírime. Mäso osolíme.
Plnka: Sušené huby uvaríme. Z vajec pripravíme riedku praženicu. Do praženice vmiešame na kocky nakrájanú salámu a uvarené posekané huby. Pridáme žemľové omrvinky, hrášok, pokrájanú kapiu a petržlenovú vňať. Dochutíme soľou a korením. Mäso naplníme plnkou. Otvor zašijeme. Mäso pečieme asi 1 hodinu. Počas pečenia podlievame horúcou vodou. Podávame teplé so zemiakmi alebo studené s chlebom.

Horúce kreslo
DNES ZAJTRA PIATOK
2 °C
8 °C
13 °C
zilinskyvecernik_monitor_prod