Táto stránka využíva cookies. Používaním tejto stránky súhlasíte s používaním cookies. ×

Žilinský Večerník

15. november 2018 | Leopold

Bezmäsité jedlá

Plnené šampiňóny

veľké šampiňóny, cibuľa, tuk, vajcia, soľ, korenie, tvrdý syr, petržlenová vňať

10.10.2016 | 12:26

Veľké šampiňóny umyjeme, odrežeme stopky, tieto posekáme alebo zomelieme. Pridáme potretú alebo posekanú cibuľu a všetko podusíme v tuku (maslo, margarín, sójový alebo slnečnicový olej), potom pridáme na každých 10 šampiňónov jedno celé vajíčko, osolíme a okoreníme. Takto pripravenou plnkou naplním klobúčiky, dobre je ich posypať sekanou vňaťou petržlenu a postrúhaným žltým syrom (najlepšie parmezánom). Uložíme na plech potretý tukom (plnkou hore alebo zlepiť dva klobúčiky spolu). Piecť v rúre cca 20 min. Do plnky môžeme pridať ešte postrúhaný syr alebo mletú červenú teľacinu. Plnené šampiňóny (spojené po dva) môžeme vypražiť. Podávame horúce.

Horúce kreslo
DNES ZAJTRA SOBOTA
8 °C
3 °C
-2 °C
zilinskyvecernik_monitor_prod