Žilinský Večerník

19. apríl 2024 | Jela
| 4°C

Dezerty a sladké jedlá

Rýchla tvarohová torta

4 dl mlieka, 250 g tvarohu, 1 vanilkový cukor, 20 g želatíny, 125 g masla, 125 g práškového cukru, 1 PL kakaa, marhuľový alebo jahodový kompót, kivi a šľahačka na ozdobenie

03.11.2017 | 14:26

Tortovú formu vyložíme alobalom (aj boky), želatínu necháme napučať. Dno formy vyložíme piškótami, ktoré pokvapkáme rumom a šťavou z kompótu. Boky vyložíme kolieskami kivi. Želatínu nahrejeme so zvyškom mlieka (nevaríme), teplú dáme do mixéra a pridáme tvaroh, maslo, vanilkový cukor a cukor. Polovicu krému nalejeme na piškóty, poukladáme ovocie, do druhej polovice zamiešame kakao, vylejeme na ovocie a necháme stuhnúť aspoň 3 hodiny v chladničke. Nakoniec odstránime z bokov alobal a zdobíme šľahačkou a ovocím.

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod