Táto stránka využíva cookies. Používaním tejto stránky súhlasíte s používaním cookies. ×

Žilinský Večerník

20. september 2019 | Ľuboslav, Ľuboslava
| 4°C

Dezerty a sladké jedlá

Rýchla tvarohová torta

4 dl mlieka, 250 g tvarohu, 1 vanilkový cukor, 20 g želatíny, 125 g masla, 125 g práškového cukru, 1 PL kakaa, marhuľový alebo jahodový kompót, kivi a šľahačka na ozdobenie

03.11.2017 | 14:26

Tortovú formu vyložíme alobalom (aj boky), želatínu necháme napučať. Dno formy vyložíme piškótami, ktoré pokvapkáme rumom a šťavou z kompótu. Boky vyložíme kolieskami kivi. Želatínu nahrejeme so zvyškom mlieka (nevaríme), teplú dáme do mixéra a pridáme tvaroh, maslo, vanilkový cukor a cukor. Polovicu krému nalejeme na piškóty, poukladáme ovocie, do druhej polovice zamiešame kakao, vylejeme na ovocie a necháme stuhnúť aspoň 3 hodiny v chladničke. Nakoniec odstránime z bokov alobal a zdobíme šľahačkou a ovocím.

Najnovšie vydanie
Predplatné
|
<
September 2019
>
PON UTO STR ŠTV PIA SOB NED
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Piatok    20. September 2019
20.9.2019 17:00 | Držme spolu (vernisáž výstavy fotografií s tematikou diagnózy „vigílna kóma“)
11.6. 16:00 - 20.10.2019 16:00 | Ľudia a poklady lužickej kultúry
9.9. 18:00 - 5.10.2019 18:00 | Kelly - Amerika na vlastnej koži
zilinskyvecernik_monitor_prod