Táto stránka využíva cookies. Používaním tejto stránky súhlasíte s používaním cookies. ×

Žilinský Večerník

15. november 2018 | Leopold

Bezmäsité jedlá

Šampiňónový nákyp

1 karfiol, 250 g ryže, 30 g masla, 40 g cibule, 300 g šampiňónov, 100 g tvrdého syra, 4 vajcia, soľ, korenie

11.11.2016 | 10:00

V slanej vode uvaríme karfiol, ryžu uvaríme zvyčajným spôsobom. Rozpustíme maslo, na ktorom do sklovita udusíme cibuľu, v nej domäkka podusíme na plátky nakrájané šampiňóny. Osolíme a okoreníme. Ohňovzdornú nádobu vymastíme, na dno uložíme vrstvu ryže a na ňu vrstvu šampiňónov. Na šampiňóny uložíme vrstvu karfiolu rozobratého na ružičky. Vrstvy opakujeme, kým nám stačia suroviny. Rozšľaháme 4 vajcia, osolíme a zalejeme nimi poslednú vrstvu. Navrch nastrúhame 100 g tvrdého syra. Nákyp pečieme asi 30 minút.

 

Horúce kreslo
DNES ZAJTRA SOBOTA
9 °C
3 °C
-2 °C
zilinskyvecernik_monitor_prod