Táto stránka využíva cookies. Používaním tejto stránky súhlasíte s používaním cookies. ×

Žilinský Večerník

18. september 2019 | Eugénia
| 13°C

Dezerty a sladké jedlá

Šišky

4 dl mlieka, 4 kocky cukru, 2 dag kvasníc, 4 žĺtky, soľ, 45 dag hladkej múky, 4 PL masla, trocha rumu, práškový cukor

09.02.2017 | 09:57

V 1 dl mlieka rozpustíme 4 kocky cukru a 2 dag kvasníc. Do misy dáme 4 žĺtky, trochu soli, dobre vymiešame a medzi miešaním pridáme kvások, 3 dl mlieka, 45 dag hladkej múky a 4 PL rozpusteného masla. Nakoniec trocha rumu. Cesto dobre vypracujeme a necháme 1 hodinu kysnúť. Potom z neho vykrajujeme šišky a necháme ich znova kysnúť po oboch stranách. Do tuku dávame tou stranou, ktorá bola nakoniec na doske. Prvú polovicu pražíme zakrytú, druhú odokrytú. Posypeme práškovým cukrom.

Najnovšie vydanie
Predplatné
|
<
September 2019
>
PON UTO STR ŠTV PIA SOB NED
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Streda    18. September 2019
9.9. 18:00 - 5.10.2019 18:00 | Kelly - Amerika na vlastnej koži
11.6. 16:00 - 20.10.2019 16:00 | Ľudia a poklady lužickej kultúry
zilinskyvecernik_monitor_prod