Táto stránka využíva cookies. Používaním tejto stránky súhlasíte s používaním cookies. ×

Žilinský Večerník

20. september 2018 | Ľuboslav, Ľuboslava

Dezerty a sladké jedlá

Šišky

4 dl mlieka, 4 kocky cukru, 2 dag kvasníc, 4 žĺtky, soľ, 45 dag hladkej múky, 4 PL masla, trocha rumu, práškový cukor

09.02.2017 | 09:57

V 1 dl mlieka rozpustíme 4 kocky cukru a 2 dag kvasníc. Do misy dáme 4 žĺtky, trochu soli, dobre vymiešame a medzi miešaním pridáme kvások, 3 dl mlieka, 45 dag hladkej múky a 4 PL rozpusteného masla. Nakoniec trocha rumu. Cesto dobre vypracujeme a necháme 1 hodinu kysnúť. Potom z neho vykrajujeme šišky a necháme ich znova kysnúť po oboch stranách. Do tuku dávame tou stranou, ktorá bola nakoniec na doske. Prvú polovicu pražíme zakrytú, druhú odokrytú. Posypeme práškovým cukrom.

Horúce kreslo
DNES ZAJTRA SOBOTA
25 °C
23 °C
9 °C
zilinskyvecernik_monitor_prod