Táto stránka využíva cookies. Používaním tejto stránky súhlasíte s používaním cookies. ×

Žilinský Večerník

20. september 2019 | Ľuboslav, Ľuboslava
| 4°C

Dezerty a sladké jedlá

Slivkový koláč

200 g hladkej múky, 120 g práškového cukru, 100 g pomletých orechov, 150 g masla, 1 žĺtok, 1 celé vajce, citrónová kôra, vanilkový cukor, 1/2 balíčka prášku do pečiva

06.11.2017 | 14:50

Všetky prísady dobre zamiešame a dáme do chladničky aspoň na hodinu. Potom cesto vyvaľkáme, prenesieme na vymastený a múkou vysypaný plech, mierne predpečieme, poukladáme asi 700 g vykôstkovaných sliviek, posypeme cukrom a vanilkovým cukrom, zalejeme tradičným piškótovým cestom a upečieme. Piškótové cesto si pripravíme zo 4 vajec, 120 g múky a 120 g cukru.

Najnovšie vydanie
Predplatné
|
<
September 2019
>
PON UTO STR ŠTV PIA SOB NED
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Piatok    20. September 2019
9.9. 18:00 - 5.10.2019 18:00 | Kelly - Amerika na vlastnej koži
20.9.2019 17:00 | Držme spolu (vernisáž výstavy fotografií s tematikou diagnózy „vigílna kóma“)
11.6. 16:00 - 20.10.2019 16:00 | Ľudia a poklady lužickej kultúry
zilinskyvecernik_monitor_prod