Táto stránka využíva cookies. Používaním tejto stránky súhlasíte s používaním cookies. ×

Žilinský Večerník

24. september 2018 | Ľuboš, Ľubor

Polievky

Smaragdová polievka

4 poháre vriacej vody, ¼ kg mrazeného špenátu, rozdrvený kúsok cesnaku, soľ, korenie, ½ pohára smotany, 1 PL múky, 2 – 3 vajíčka natvrdo

10.10.2016 | 12:31

Špenát dáme do hrnca, zalejeme vriacou vodou, pridáme cesnak, soľ, korenie. Privedieme do varu a varíme na slabom ohni 10 – 15 minút. Polievku precedíme alebo po vychladnutí zmixujeme, prelejeme do hrnca. Múku zmiešame so smotanou, pridáme k tomu pomaly pohár polievky a stále miešame. Vlejeme smotanu do polievky, zohriatu polievku miešame niekoľko minút až zhustne. Nesmie sa prevariť. Podávame na tanieroch s polovičkou vajíčka natvrdo (porcia pre 4 – 6 osôb).

Najčítanejšie z rubriky

Tradičná Evičkina hrachová polievka

Polievky | 18.12.2017 14:29

Tradičná Evičkina hrachová polievka

Ruský boršč

Polievky | 26.07.2017 14:02

Ruský boršč

Kapustnica s fazuľou a krúpami

Polievky | 13.03.2017 12:28

Kapustnica s fazuľou a krúpami

Horúce kreslo
DNES ZAJTRA STREDA
14 °C
7 °C
6 °C
zilinskyvecernik_monitor_prod