Žilinský Večerník

10. december 2024 | Radúz
| -2°C

Recepty

Smaragdová polievka

4 poháre vriacej vody, ¼ kg mrazeného špenátu, rozdrvený kúsok cesnaku, soľ, korenie, ½ pohára smotany, 1 PL múky, 2 – 3 vajíčka natvrdo

10.10.2016 | 12:31

Špenát dáme do hrnca, zalejeme vriacou vodou, pridáme cesnak, soľ, korenie. Privedieme do varu a varíme na slabom ohni 10 – 15 minút. Polievku precedíme alebo po vychladnutí zmixujeme, prelejeme do hrnca. Múku zmiešame so smotanou, pridáme k tomu pomaly pohár polievky a stále miešame. Vlejeme smotanu do polievky, zohriatu polievku miešame niekoľko minút až zhustne. Nesmie sa prevariť. Podávame na tanieroch s polovičkou vajíčka natvrdo (porcia pre 4 – 6 osôb).

Najnovšie vydanie
Predplatné
fpd

PublishingHouse

Vydavateľsťvo: PUBLISHING HOUSE a.s., Jána Milca 6, 010 01 Žilina, IČO: 46495959, DIČ: 2820016078, IČ DPH: SK2820016078, Zapísané v OR SR Žilina: vl. č. 10764/L, oddiel: Sa | Distribúcia: TOPAS, s. r. o., Slovenská pošta a kolportéri | Objednávky na predplatné: prijíma každá pošta a doručovateľ Slovenskej pošty | Objednávky do zahraničia: Slovenská pošta, a. s., Stredisko predplatného tlače, Nám. slobody 27, 810 05 Bratislava 15, e-mail:[email protected]. | Copyright 2012-2019 PUBLISHING HOUSE a.s. Autorské práva vyhradené. Akékoľvek rozmnožovanie textu, fotografií a grafov len s výhradným a predchádzajúcim súhlasom vedenia redakcie. Nevyžiadané rukopisy nevraciame, neobjednané nehonorujeme. Etický kódex novinára
Vyrobilo Soft Studio

zilinskyvecernik_monitor_prod