Žilinský Večerník

25. apríl 2024 | Marek
| -1°C

Jedlá z mäsa

Sójové mäso so zeleninou

100 g sójového mäsa (kocky), 1 balíček mrazenej zeleniny (hrášok s mrkvou), 1 cibuľa, 2 – 3 bobkové listy, 1 ČL vegety, na špičku noža červenej papriky, soľ

14.10.2016 | 14:10

Sójové mäso zalejeme teplou vodou (najlepšie večer pred varením). Posypeme vegetou, premiešame. Ráno vodu zo sójového mäsa zlejeme. Napučané sójové kocky pokrájame na menšie kúsky a vložíme do hrnca, v ktorom sme spenili cibuľu na oleji. Pridáme bobkové listy, červenú papriku, podlejeme horúcou vodou a dusíme asi 20 minút. Keď je sójové mäso mäkké, nasypeme do hrnca mrazenú zeleninu a dusíme, kým nezmäkne. Pred dovarením podľa chuti osolíme a nakoniec pridáme 1 ČL masla na zjemnenie. Podávame s ryžou, zemiakmi, prípadne cestovinami.

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod