Táto stránka využíva cookies. Používaním tejto stránky súhlasíte s používaním cookies. ×

Žilinský Večerník

15. november 2018 | Leopold

Dezerty a sladké jedlá

Srnčí chrbát

80 g masla, 180 g práškového cukru, 6 vajec, 80 g mletých orechov, 80 g žemľových omrviniek, 40 g kakaa, 100 g mandlí

11.11.2016 | 13:37

Maslo, žĺtky a práškový cukor vymiešame do peny, pridáme kakao, orechy a žemľové omrvinky. Väčšiu chlebíčkovú formu vymažeme maslom a vysypeme žemľovými omrvinkami. Cesto pečieme v stredne vyhriatej rúre. Po upečení múčnik opatrne vyklopíme na dosku. Žliabok, ktorý má formu na vrchnej strane, vyplníme pikantným džemom alebo ríbezľovým rôsolom. Povrch oblejeme vlažnou čokoládovou polevou. Vo vriacej vode sparené a olúpané mandle rozlúpnuté na polovičky vpichujeme do povrchu ostrým nožom. Narezané plátky môžeme zdobiť šľahačkou.

Horúce kreslo
DNES ZAJTRA SOBOTA
2 °C
3 °C
-2 °C
zilinskyvecernik_monitor_prod