Žilinský Večerník

19. apríl 2024 | Jela
| 3°C

Raňajky a rýchle jedlá

Stratené vajíčka

4 vajcia, soľ, pažítka, zelený šalát na ozdobu

12.10.2016 | 09:13

Čerstvé vajíčka vyklopíme do vriacej vody, ktorú sme okyslili octom a varíme 3 minúty na miernom ohni. Uvarené majú mať jemne zrazený bielok a polotekutý žĺtok. Pravda, takto možno upraviť len celkom čerstvé vajíčka, ak sú staršie, žĺtok sa rozleje. Potom vezmeme lístok zeleného hlávkového šalátu, naň položíme plátok šunky a zvinieme do kornúta, do ktorého vložíme varené vajce. Posypeme posekanou pažítkou a dáme na misu.

Najnovšie vydanie
Predplatné
zilinskyvecernik_monitor_prod